x

iTunes til Europa snart – og lovlig download hos Dansk Supermarked

iTunes til Europa snart – og lovlig download hos Dansk Supermarked

De sidste par dage har budt på to gode nyheder for musikelskere, der vil købe musik over nettet helt lovligt. Den ene er, oplyser macworld.co.uk, at Apple på et pressemøde i London 15. juni vil tale om, at "the biggest story in music is about to get even bigger", og det tyder unægtelig på, at iTunes Music Store, som i USA er blevet meget populær i løbet af det sidste år, nu kommer til Europa. En god nyhed for ikke mindst de mange brugere af den (også herhjemme) succesfulde iPod, som iTunes går fint i spænd med.

Hvad musikken kommer til at koste, vides ikke, men i USA koster ét nummer 99 cent, så housemusik.dk gætter på en pris på 99 eurocent, hvilket må siges at være et kvalificeret bud.

Den anden nyhed, i en lidt mindre målestok, er, at Dansk Supermarked i går lancerede salg af både enkelte numre og hele album på Føtex’, Bilkas og A-Z’s hjemmesider. Her er der et pænt udvalg af både aktuelle og ældre titler, der sælges for primært kr. 9,50 pr. stk, og 95,- for et helt album. Der er dog slagtilbud som f.eks. det nye album fra Swan Lee, der sælges for kun kr. 57,- hos Bilka og 59,- hos Føtex. Bilka har også enkelte sange til kun én krone, bl.a. James Sampsons "Don’t Give Up".

Også den forkætrede downloadingstjeneste Napster er for nylig genåbnet i en lovlig betalingsform og bliver dermed en hård konkurrent til iTunes.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA