x

Yacht besøger København

Yacht besøger København

Før i tiden var Yacht-rock synonym med blød rock som Steely Dan, Toto, Hall & Oates og The Doobie Brothers, men der er ikke noget der tyder på, at det er herfra den amerikanske indietronica-musiker Jona Bechtolt og sangerinden Claire L. Evans henter sin inspiration. I stedet er det nærmere påvirkning af tidlig krautrock og Brian Eno, der vil kunne høres, når duoen lægger vejen forbi København til august.

Yacht startede ud som et soloprojekt for Jona Bechtolt, der på sit seneste album "See Mystery Light" har inkluderet sangerinden Claire L. Evans i bandet. Hun medvirkede også på det foregående Yacht-album og var også med på Rust, da Yacht sidst gæstede Danmark.

Nu vender de to tilbage for blandt andet at spille materiale fra "See Mystery Light", der som det første album fra gruppen er udsendt af DFA Records, der styres af James Murphy fra LCD Soundsystem. Albummet er ikke bare blevet rost af journalister verden over, men også Murphy, Devendra Banhart og Dave Longstreth fra Dirty Projectors har meldt sig som fans af duoen.

Yacht for følgeskab af Bobby Birdman, og begge navne kan opleves på Loppen 26. august. Billetter kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA