Nyhed

Midtfyns-konkurs: En ny Wig Wam-sag?

Knap 5.000 billetkøbere er ringe stillet efter meddelelsen om Midtfyns Festivals lukning. Kunstnerne fra plakaten står til at miste deres hyre, men vil forsøge.

The Flaming Lips spillede på Midtfyns Festival 2003.
Billede: Martin Dam Kristensen

For et par timer siden blev det meddelt, at Midtfyns Festival er gået konkurs grundet dårligt forsalg, og at der derfor ikke bliver nogen festival i år. Og billetkøberne er ringe stillet. GAFFA.dk har talt med Knud Bjerre, hovedaktionær i festivalen:

– Vi har ikke helt overblik over situationen endnu, men billetkøberne skal indgive deres krav på linje med de øvrige kreditorer i konkursboet, så de kan næppe få mange penge tilbage. Jeg tror, at de vil få mest ud af at tage imod Roskildes tilbud om ombytning til søndagsbilletter på Roskilde. Knud Bjerre opfordrer i øvrigt alle til at følge med i udviklingen på Midtfyns Festivals hjemmeside, http://www.mf.dk


De to forsalgssteder, Billetnet og Billetmaskinen, oplyser, at alle henvendelser vedr. aflysningen skal rettes direkte til arrangøren, og at de ikke kan drages til ansvar.
Men I ligger vel inde med nogle penge fra dem, der har købt billet? spørger GAFFA.dk Billetmaskinen.
– Ja, men nogle af dem er afregnet med Midtfyns, og resten kommer til at indgå i konkursboet. Vi beholder naturligvis ikke nogle penge til os selv, siger Jakob Lund fra Billetmaskinens ledelse.

Til gengæld kommer der andre toner fra det tredje forsalgssted, Ebilletter:
– Vi har lavet en kontrakt med Midtfyn om, at de penge, vi får ind ved salget, først skal udbetales til Midtfyn, efter at festivalen er afholdt, og det bliver den jo ikke, siger direktør Jeppe Jensen. – Vi vil gerne undgå episoder som ved aflysningen af Wig Wam Tour for to år siden. Derfor skal man bare sende sine billetter ind til os med registerings- og kontonummer, så refunderer vi pengene. Jeg vil dog ikke afvise, at konkursboets kurator kan finde på at stille spørgsmål ved aftalen, men jeg mener altså, at den holder.

Kunstnernes status usikker
Knud Bjerre mener ikke nødvendigvis at kunstnerne kan gøre krav på deres honorarar:
– De er også kreditorer, men jeg er i tvivl om, hvorvidt i hvert fald de danske kunstnere vil indgive krav på koncerter, der ikke er afviklet, siger han til GAFFA.dk og antyder dermed, at det er fast procedure for udenlandske hovednavne at indgive krav i sådanne situationer.


Knud Bjerre ejer også Skive Beach Party, men det er et andet selskab, og Bjerre forsikrer, at ingen, der er involveret i Skive Beach Party, bliver berørt af Midtfyns konkurs, modsat i Wig Wam-sagen, hvor aflysningen af Wig Wam Tour trak kunstnere tilknyttet bagmanden Niels Lindgreens bookingfirma Rock On med i faldet.

Bookingbureauet Zoobaba i Århus havde tre kunstnere på Midtfynsplakaten, Allan Olsen, Monrad & Rislund og upcomingnnavnet The Collins.
– Det er jo ikke sandsynligt, at vi får så meget ud af det, men vi gør da krav på kunstnernes honorarer, siger Misja Blix fra Zoobaba til GAFFA.dk.

– Der er indgået kontrakter på koncerterne, og at arrangøren ikke kan gennemføre, er ikke kunstnernes problem. Men det er da rigtig ærgerligt. Alle vidste, at dette var sidste udvej for Midtfyn, som engang var en rigtig god festival.


Unge gider ikke ligge i telt
Misja Blix mener, at de traditionelle festivaler har hård konkurrence fra en- og todages arrangementer med lave billetpriser og stort anlagte koncerter med internationale topnavne.
– De 40.000, som ser Paul McCartney i går og i dag, tog måske på festival for ti år siden, men gør det ikke længere. Og i den nye generation er lysten til at ligge i telt i en uge faldende, mener Misja Blix.

Midtfyns Festivals hjemmeside


ANNONCE