x

M.I.A. kritiserer Lady Gaga

M.I.A. kritiserer Lady Gaga

Sidste mandag udgav engelsk-srilankanske M.I.A. sit tredje album med den noget kryptiske titel "/\/\ /\ Y /\" - eller "Maya", om man vil - og i den forbindelse har hun givet et interview med Time Out London. Og her bruger M.I.A. lejligheden til at lange ud efter kollegaen Lady Gaga – og Oprah Winfrey.

M.I.A. bliver sprugt om, hvordan det var at være med til den prestigefyldte Metropolitian Ball-fest i New York sidste år, og her siger hun blandt andet:

"Oprah lod til at give mig den kolde skulder. Hun var sammen med Iman (skuespiller, model, forretningskvinde og David Bowies kone, red.). Iman dansede hele tiden med mig, gav mig knus og kys, men Oprah lod til at være virkelig pisset af af mig. Og så kom hun med denne her store tale til festen, hvor hun lovpriste Lady Gaga og talte om, hvordan hun (Lady Gaga, red.) hjælper amerikanerne med at finde få det bedste ud af sig selv. Der er millioner af andre amerikanerne, som repræsenterer det for mig. Handler det om tal? Om hvor meget du sælger? Handler det i virkeligheden om rejsen? For Lady Gaga har ikke været på nogen besværlig rejse. Hun er gået fra fukcing Upper East Side til en fucking performance-kunstskole til en scene på museet i fucking hvor som helst. Den rejse er omkring fire miles lang."

I interviewet bliver M.I.A. også sprugt om sin fejde med New York Times-journalisten Lynn Hirschberg, der i en kritisk artikel beskyldte hende for at være dobbeltmoralsk - med et oprørsk image, samtidig med at hun danner par med en søn af chefen for multinationale Warner Music Group - og politisk naiv med sin støtte til den srilankanske oprørsbevægelse De Tamilske Tigre. M.I.A. svarede igen med at offentliggøre Hirschbergs telefonnummer på sin Twitter-profil og lave en smædesang om hende.

M.I.A. udtaler: "Medierne har altid haft den "Vi bygger dig op og bryder dig ned"-ting - har haft den magt over musikere, berømtheder og folk længe, og de tider er ved at skifte. Det er muligt at kæmpe tilbage."

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA