x

Serj Tankian klar til dansk koncert

Serj Tankian klar til dansk koncert

Multi-instrumentalisten og sangeren Serj Tankian er sandsynligvis stadig mest kendt for de fem album, han har udgivet sammen med sit band, det politisk bevidste System of a Down, der i efterhånden fire år har holdt pause på ubestemt tid. Men den armensk-amerikanske musiker udbygger nu sin solokarriere med albummet "Imperfect Harmonies", der er planlagt til udgivelse 6. september og følger op på solodebuten "Elect the Dead" fra 2007.

I den forbindelse lægger Serj Tankian vejen forbi Danmark, nærmere bestemt Store Vega, hvor han giver koncert 10. august. Der vil man sikkert kunne høre smagsprøver på materiale fra det ny album, som Tankian selv betegner "elektro-orkestral jazz-rock". GAFFA har fanget Serj Tankian forud for koncerten for at tjekke hans formkurve.

Hvordan er det gået i øveren?
– Det går glimrende! Jeg er i fuld gang med at øve sammen med mit backingband, The FCC (Flying Cunts of Chaos, red.), og et ensemble bestående af otte klassiske musikere. Det er det setup, vi tager med til Vega.

Hvad kan vi forvente os af koncerten?
– En unik oplevelse, så meget kan jeg sige. Et smukt sammenrend af nye og gamle klange. De otte klassiske musikere bliver grupperet omkring klaveret, rockhovederne vil stå i den modsatte ende af scenen – og jeg kommer til at spæne frem og tilbage! Vi spiller en del sange fra mit kommende "Imperfect Harmonies"-album, så det ser jeg meget frem til.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?
– Vi har et lille ritual, hvor vi samles, holder hænder og gør noget humoristisk. Måske bliver der fortalt en vittighed, eller måske synger vi en sang, vi selv har komponeret, som er komplet absurd.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?
– Jeg aner det faktisk ikke. Formentlig det samme, som der har stået de seneste mange år – masser af juice, noget god vin, müsli, chokolade, lidt ost, tror jeg … Det er det, jeg lige kan komme på.

Hvad hører du i turbussen?

– Min iPod. Der er 4.000 album på den (griner).

Læs hele interviewet

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA