x

Michael Stipe med på ny Utah Saints album

Michael Stipe med på ny Utah Saints album

R.E.M´s karismatiske forsanger og musikalske indpisker, Michael Stipe, har bidraget med sin verdenskendte stemme på hele 4 numre, på det nye album fra den britiske electronicaduo Utah Saints. Og så er hans bidrag endda optaget over telefonen – via et langdistanceopkald fra UK til USA. Tal om teknikkens triumf … Utah Saints havde simpelthen en langvarig samtale med Stipe, optog hans stemme, og bearbejdede den derefter, så den blev skåret ned til fire to-minutters sekvenser. Stipe-optagelserne vil være at finde på bandets Two – som udkommer den 30. juli.

Samarbejdet opstod efter at Utah Saints havde læst i et musikblad, at Stipe syntes deres selvbetitlede 1992-udgivelse var ét af hans favoritalbum nogensinde.

Et af bandet medlemmer, Jez Willis, fortæller om optagelserne til Dotmusic: ”Vi vidste godt, at et stort anlagt REM-goes-electronic-nummer sandsynligvis ville overskygge resten af pladen, så vi foreslog ham, at det måske var interessantere at ordne samarbejdet over telefonen. Michael var med på idéen, så vi talte sammen en times tid, og det var så dét”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA