x

GAFFA august er på gaden

GAFFA august er på gaden

Så er årets ottende GAFFA på gaden. 64 sider sprængfyldt med interviews, features, anmeldelser, nyheder og livekalender.

August måneds hovedhistorie gælder Naja Rosa, som 16. august udgiver sit selvbetitlede debutalbum. Naja Rosa er datter af Annisette og Thomas Koppel fra Savage Rose, men hun er meget mere end sine forældres datter - nemlig en sangerinde og sangskriver med et selvstændigt udtryk og et internationalt potentiale.

Arcade Fire er tilbage med albummet "The Suburbs". Kellermenschs forsanger Sebastian Wolff har interviewet det skamroste band om deres musikalske arbejdsproces - og finder blandt andet ud af, at de er nogle hårdtarbejdende perfektionister.

Dark Night Of The Soul er navnet på et samarbejde mellem Danger Mouse, nu afdøde Mark Linkous alias Sparklehorse og David Lynch. Vi har talt med Danger Mouse, der ser tilbage på et samarbejde, som begyndte perfekt, men endte med pladeselskabsproblemer og hele to selvmord - og en smuk plade.

Reptile And Retard er et endnu temmelig ukendt århusiansk elektrorockband. Alligevel har de været på en meget lang turné i Kina. Vi fortæller historien om bandet i Riget I Midten og viser masser af flotte billeder fra turen.

 

Hvad blev der af sex, drugs & rock'n'roll? GAFFA undersøger i en temaserie, om rock'n'roll-myten stadig lever, eller om der er gået ren smoothies og sundhedsfanatisme i rockmusikken anno 2010. Denne gang har vi talt med en række danskere musikere, unge som midaldrende, om hvordan de holder sig sunde. Læs blandt andet om, hvordan Steffen Brandt holder sig slank, og hvordan The Floor Is Made Of Lavas trommeslager Asbjørn "Ace" Nørgaard holder sig på stikkerne.

Auto-Tune er her og der og alle vegne i musikbranchen - men er det fup, der skal hjælpe sangere, der ikke engang kan synge rent, eller et kunstnerisk værktøj, der har skabt innovation inden for især hiphop og r&b? Vi går tæt på det udskældte og lovpriste musikprogram.

Derudover kan du også møde Admiral Radley, The Drums, Hjaltálin, Il Tempo Gigante og mange andre, ligesom du kan læse om den "Hævnen"-aktuelle filminstruktør Susanne Biers forhold til musik i vores serie "Finale".

Du kan desuden, hvis du er medlem af Klub GAFFA, læse et stort portræt af U2 i anledning af deres augustkoncerter i Horsens. Du kan også læse en stor reportage fra den engelske Wireless Festival og en artikel om genudgivelsen af R.E.M.s klassiker "Fables Of The Reconstruction". Læs mere om tillægget, de mange fordele og konkurrencer hos Klub GAFFA.

Derudover kan du som altid finde masser af nyheder, anmeldelser og omtaler. Så find GAFFA på en café, et bibliotek, en plade-/musikforretning eller en uddannelses- eller kulturinstitution nær dig, eller læs bladet online. God fornøjelse med august-udgaven af GAFFA!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA