x

U2 inviteret til Glastonbury 2011

U2 inviteret til Glastonbury 2011

Det var noget af en fjer i hatten, at den enorme engelske Glastonbury Festival kunne offentliggøre U2 som hovednavnet på årets festival, der fandt sted sidste weekend i juni. U2 spiller ellers stort set aldrig festivaler, da deres show er for stort og dyrt til, at nogen festivalarrangør tør bide skeer med det.

Imidlertid måtte U2 aflyse deres Glastonbury-koncert sammen med yderligere en stribe koncerter, da Bono - som vi har berettet om tidligere - måtte gennemgå en rygoperation. Glastonbury måtte hasteindkalde Gorillaz som vikarer, og desuden fik U2-fans en lille trøst, idet guitarist The Edge dukkede op som gæst med Muses koncert på Glastonbury.

Nu er Bono så tilbage, og U2 genoptager deres turné i aften i Torino i Italien. Og i forbindelse med Bonos raskmelding har Glastonbury-festivalens bagmand Michael Eavis udtalt til BBC, at han nu har inviteret U2 til at åbne næste års festival på hovedscenen Pyramid Stage. Eavis fortæller videre, at han allerede har booket to af næste års hovednavne, som han er meget tilfreds med.

Det forlyder ikke, hvad U2 har svaret til invitationen, men da gruppen efter eget udsagn var meget kede af at skulle aflyse årets festivaloptræden, må man regne med, at det er overvejende sandsynligt, at Bono & Co. har sat et stort kryds i kalenderen den sidste weekend i juni 2011.

U2 er i sagens natur også klar til de to U2-koncerter i Horsens 15. og 16. august. Det bliver gruppens første danske koncerter siden juli 2005, hvor de gæstede Parken. Begge koncerter er forlængst udsolgt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA