Nyhed

Leif Skov og Kose modtager Polka Verner Legatet

De to mangeårige musikfolk skal dele 150.000 kroner

Traditionen tro blev årets Polka Verner Legat uddelt på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg. Legatet er opkaldt efter en af festivalens nu afdøde ildsjæle, Polka Verner alias Finn Grunnet Sørensen, der blandt andet spillede i en årrække på festivalen som del af Erling Erlang & Trio, men som døde af kræft i 2003, kun 46 år gammel.

Prisen er indstiftet af skuespillerne Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt og bliver uddelt til to personer, som har gjort en særlig indsats i musik- og underholdningslivet.
I år gik legatet til Roskilde Festivals tidligere talsmand Leif Skov og lydmanden Karsten Bo Sørensen alias Kose.

Leif Skov bliver anerkendt for sit mangeårige arbejde som leder af Danmarks største festival, Roskilde Festival.

I begrundelsen for prisuddelingen hedder det: "Den visionære og ambitiøse festivalleder har ydet et kæmpestort bidrag til den danske festivalkultur og fælleskabet, og for den indsats belønnes han med årets Polka Verner Legat."

Leif Skov, der i dag blandt andet arbejder med det kommende Danmarks Rockmuseum i Roskilde, udtaler i forbindelse med modtagelsen af prisen:


- En af definitionerne på, at væsner er levende er, at de har puls. Musik har også en puls. Når menneskets puls og musikkens puls mødes, så opstår der magi. Hvis toneangivende folk var mere opmærksomme på, at musik og kultur er en del af det, vi kalder velfærd, så ville man kigge på og lytte til musikken. Så ville man nemlig vide, hvad det bedste investeringsobjekt er – musik, kultur og mennekser.

Kose får legatet, fordi han, med prisuddelernes ord, "går all in uanset risiko, for sit engagement, og fordi han er en rock'n'roller af den klassiske slags."

Kose startede sin musikalske karriere i sen-70'erne som trommeslager i det århusianske punkband Lost Kids, og han har siden været lydmand for en lang række både danske og udenlandske navne. Senest har han været manden bag pulten på C.V. Jørgensens igangværende turné, der også besøgte Danmarks Smukkeste Festival fredag.

Med legatet følger en check på 150.280 kroner, som de to legatmodtagere skal dele. Pengene er blandt andet samlet ind gennem auktion af VIP-billetter til festivalen.


Blandt de tidligere modtager af Polka Verner Legatet kan nævnes Pretty Maids-guitarist Ken Hammer, Otto Brandenburg, Thomas Winding, Henning Stærk, MC Einar, Annisette, Tina Dickow og Peter Sommer.

Bestyrelsen, der uddeler Polka Verner Legatet, består af Søs Egelind, Kirsten Lehfeldt, Århus Festuges direktør Jens Folmer Jepsen, Bo Andersen fra musikbookeren Skandinavian samt Poul Martin Bonde, J.P. Andersen og Claus Visbye fra Danmarks Smukkeste Festival.

ANNONCE