x

Martin Hall bliver tv-vært

Martin Hall bliver tv-vært

I aften begynder tredje omgang af DR1's talentshow, der i år hedder Talent 2010. For to år siden overraskede multikunstneren Martin Hall mange ved at stille op som dommer i samme show, hvor han hurtigt fik etableret sig som dommeren med de mange litterære citater og kulturelle anekdoter. Og blev - vanen tro - både elsket og hadet. Oplevelserne som dommer fortalte han om i bogen "Vægtløs mand under truende sky", der udkom i december 2008.

Hall sagde dog nej til at stille op som dommer året efter, men nu kan han snart opleves i et nyt tv-show. Dog et ganske andet program end Talent. Hall bliver nemlig i vært i det kulturelle samtaleprogram "Salon Midwelt", som fra midten af oktober kan opleves på den digitale tv-kanal DK4. Her vil Hall hver uge have forskellige gæster inde til en samtale om et givent emne. Blandt de foreløbigt bekræftede gæster er eksempelvis kulturminister Per Stig Møller, forfatterne Kirsten Thorup og Thomas Boberg, forskningsadjunkt og modefotograf Erik Hansen-Hansen samt queer-performerne Miss Fish og Sandra Day. Også dansk celebrity-kulturs grand old man Marquis Marcel de Sade, som Hall tidligere har samarbejdet med, skulle være at finde i et af programmerne.  
 
Ud over rollen som vært står Hall også for programmets musikalske iscenesættelse. I samarbejde med
bureauet Territorium producerer han yderligere en række små videoer til hvert program. En fuld oversigt over deltagerlisten for de enkelte programmer vil blive offentliggjort i løbet af september på både
www.martinhall.com og www.dk4.dk.

Ellers går Martin Hall et travlt efterår i møde. 2. september udgiver han romanen "Kinoplex" og 13. september dvd'en "Live At St. Paul's". Allerede på søndag den 15. august på Nyborg Slot giver han desuden den første af en række spoken word-koncerter med klassisk ensemble. Desuden genudgiver han to af sine værker fra 80'erne i løbet af efteråret, ligesom han medvirker i en teateropsætning af førnævnte roman. En komplet liste over Halls heftige aktiviteter kan ses på hans hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA