x

U2 gjorde positivt indtryk på anmelderne

U2 gjorde positivt indtryk på anmelderne

Det er næppe gået manges næse forbi, at de irske giganter i U2 i går lagde dagen forbi Horsens på rockhistoriens største scene. Det gjorde de til generel begejstring, hvis man skal tro landets største medier, der generelt har ligget i den positive ende og givet Bono og hans kumpaner mellem 4 og 6 stjerner.

Politikens Erik Jensen er blandt de mest tilfredse. Han har kvitteret med fuldt hus – seks ud af seks stjerner for koncerten. Han skriver:

"Bono har måske nok haft ondt i ryggen, men det generer ikke den stemme, der bare bliver bedre og bedre. Jeg har aldrig hørt den så blændende før. (...) AC Horsens vandt denne søndag henne i Silkeborg i Superligaen. Jeg ved ikke, hvordan det kommer til at gå de lokale helte resten af sæsonen. Eller i de kommende sæsoner, Men jeg er ked af at sige det, drenge. Den største sæson, der nogensinde bliver vundet på Casa Arena, vandt U2 søndag aften."

Også BTs anmelder Jan Have Eriksen er i den mest begejstrede ende af anmelderskaren. Han belønnede U2 med seks stjerner os skrev:

"De har aldrig været bedre. Aldrig har deres U2pi givet større mening end denne lune sommeraften i Østjylland. "I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy" fra det seneste U2 album er vist egentlig skrevet som en bøn til fru Bono, Ali, om at smide badetøflerne og campingsættet – og gå med en tur ud i byen til en svingom. Men man skulle tro, at det var skrevet til lejligheden. 30.000 i Horsens gik amok."

Jyllands Postens anmelder Peter Schollert er noget mere forbeholden, men tildeler dog kvartetten fire stjerner og følgende ord:

"Klassikeren "I Still Haven't Found What I'm Looking For" var en godkendt skråle-med-hymne, men den poetiske dybde, der gemmer sig i sange som "In A Little While" og "Miss Sarajevo", kom slet ikke frem i bandets performance. (...) Herefter blev koncerten en meget blandet oplevelse af godkendte præstationer og lidt ligegyldige leverancer til et publikum, der bestod af rigtige fans, almindeligt musikinteresserede, pænt klædte par og mennesker, der i bedste fald var kommet for at få et indtryk af, hvad de sidste 20 års største rockband kunne stille op med den første danske koncert udenfor Sjælland."

Også Ekstra Bladets Peter Albrechtsen uddeler 4 stjerner til bandet. Under overskriften "Gemytlig Gigant" skriver han:

"Ja, de spillede 'Sunday Bloody Sunday', men det blev ikke just nogen bloddryppende søndag, da U2 indtog det jyske. Det var tværtimod en rar, lille hyggestund med fire glade superstjerner på verdens største scene."

Også Berlingske Tidendes Thomas Søie deler 4 stjerner ud og skriver:

"Bono takker, bukker sig ned og suger luft helt nede fra tåspidserne og går symbolsk i gang med "Moment of Surrender". Det er det. Et øjeblik af ren overgivelse. Det var det såmænd allerede fra det sekund, han entrerede scenen. Sådan er det i Horsens, sådan er det overalt, hvor han kommer. Alle overgiver sig til Bono. Selv på en mere professionel end magisk aften som i aftes."

Lokalavisen, Horsens Folkeblad, lægger sig imellem de fire og seksstjernede anmeldelser, og Christian Rimestad skriver:

"Måske blev showet indimellem lidt rutinepræget og Bono lidt for nonchalant, men det ødelægger ikke helhedsindtrykket af en koncert og et show, der må belønnes med fem stjerner ud af seks mulige."

GAFFAs Henrik Friis var også godt tilfreds med koncerten, og i sin firestjernede bedømmelse konkluderer han:

"Mens de fire soul brothers i ro og mag forlod arenaen godt to timer efter de gik ind, skulle et par publikummer lige give deres besyv med. En klagede over lyden oppe under tribunen – den anden hev blokken ud af hånden på undertegnede og skrev. "Mekanisk" – hvorefter hun sagde det højt som for at understrege: "MEKANISK" – mens hun fortsat klappede af gruppen. Jeg forstår godt rektionen. Både omkring en stram produktion med meget lidt plads til tilfældighed – og det konsekvente valg af tempo, rock og fest frem for pauser til at bygge op og genvinde kræfterne til nye udbrud. Plus de par missere, der var. Til gengæld var gnisten og viljen entydig – det samme med scene-ambitionen om at skabe intimitet for masserne, og det gør ikke en vaklen mellem 4 og 5 stjerner mindre. Det var bedre end sidste show i Parken – og under alle omstændigheder ved jeg godt, hvilket af verdens såkaldt to største rockbands, jeg ville vælge – til hver en tid! Men ok: 4. Der ér plads til forbedring inden andendagsgildet i aften. Og jeg vil gerne bevæges lidt mere af U2. Målt med gruppens suveræne standarder fra tidligere."

U2 spiller igen i aften på Casa Arena, Horsens.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA