x

Streets From Around rykker indenfor

Streets From Around rykker indenfor

Det danske sommervejr tager i disse dage en pause til fordel for regn og gråvejr, og af den grund rykkes gadefesten Streets From Around nu fra gaden til Filmhuset.

Om beslutningen til at flytte festen siger arrangøren Jan Samuelsen fra WOMEX/Around:

"Det er stadig en gadefest. Det har hele tiden været tanken at hylde gadens liv, gadens lyde og udtryk – og gøre det gennem musik, film og fest. Alt det kan vi sagtens gøre, selv om der er tag over hovedet. Mod en god fest kæmper selv vejrguderne forgæves".

Festen skulle have fundet sted i Lønporten, en sidegade til Gothersgade. Alle de syv programsatte live-koncerter bliver afholdt som planlagt fra kl. 17 til 01 – blot foregår de nu inde i Filmhusets Restaurant Sult og Filmhusets biografer i Gothersgade 55.

På programmet til Streets From Around kan man opleve Band Ane, der er vært for verdensmusikerne Aida Nadeem og Simona Abdallah, mens Snöleoparden tager imod til en åben world-seance, hvor bl.a. zimbabwianeren Jimmy Mukhayesango og den iranske perkussionist Ali Rahimian har bebudet deres ankomst.

Fra Palæstina kan man desuden opleve hiphopperen Boikutt, lyd- og videokunsttrioen Tashweesh og Checkpoint 303, der besøger Danmark første gang. Tyske Mapstation gæster ligeledes Danmark for første gang med en eksperimenterende omgang afro-tronica.

Det hele afvikles i morgen 18. august i Filmhuset i Gothersgade.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA