x

Love Shop lukker butikken – for en stund

Love Shop lukker butikken – for en stund

Billede: Morten Larsen

Love Shop har dette forår fejret triumfer med velbesøgte koncerter, den godt solgte opsamling "Sendt Fra Himlen, Best Of 1990-2004" og det roste livealbum "Copenhagen Screaming!", ligesom de er blevet genstand for en fotobog, Stephan Bachs "I Byens Lyse Strøm". Men nu gearer de ned.

Gruppen oplyser på deres hjemmeside, at de vil holde en lang pause. Deres budskab lyder som følger:

"Efter et par travle år med tre pladeprojekter, opstart af eget pladeselskab "Fan Star Records", "Wig Wam"-retssag og mange koncerter er vi blevet enige om, at Love Shop holder pause.

Vi vil gerne give os selv og vort publikum en chance for at hvile ører og hjerter, hvorefter vi forhåbentlig kan mødes igen med fornyet energi og inspiration.

De næste par år skal der nok ikke forventes nye Love Shop-udgivelser!

Sidste Love Shop-koncert i nærmeste fremtid bliver på årets Roskilde Festival."

Soloprojekter på vej
GAFFA.dk fangede Love Shop-sanger Jens Unmack for en kommentar om årsagen til pausen:
– De sidste par år har budt på hårdt arbejde. Der har været en masse advokatmøder i forbindelse med Wig Wam-sagen og en masse møder med Told & Skat, revisor osv. i forbindelse med etableringen af vores pladeselskab, og vi spiller jo ikke musik for at få lov til at gå til møder. Så nu har vi lyst til at få lidt luft.

Har Wig Wam-sagen, hvor I blev tilkendt erstatning for tabte koncertindtægter, men som nu er anket, tæret på jer?
– Jeg vil ikke ligefrem sige, at den har tæret på os, men det har da været hårdt. Og vi har også fået en stor advokatregning, som dog er betalt.

Hvad vil I så nu? Du medvirker jo på den aktuelle Leonard Cohen-hyldest "På Danske Læber" som solist med din egen oversættelse af "Memories". Vil du gå solo?
– Ja, jeg har overvejet det stærkt. Og også Henrik (mundharpespiller m.m.) planlægger det. Han synger jo godt selv og har skrevet en masse sange, som bare ikke har kunnet passe ind i Love Shop-regi, fordi det dér altid har været Hilmer (Hassig, guitarist, red.) og jeg, der har skrevet sangene. For mange kokke har det jo med at fordærve maden.

Og hvad med Hilmer Hassig? Ja, han oplyser til GAFFA.dk, at han endnu ikke helt har fundet ud af, hvad han vil lave, men mon ikke, han kan finde på noget, nu han også har stor erfaring som producer og studiemusiker. Tilbage til Jens Unmack:

Kommer jeres soloplader så på jeres nystartede pladeselskab? For det virker jo lidt mærkeligt at starte et selskab og så holde pause?
– Så langt er vi ikke kommet i planerne. Selskabet var en prøveballon, stiftet for at udgive vores livealbum.

Hvornår regner I med at komme tilbage igen som Love Shop? For det gør I vel?
– Ja, det regner jeg stærkt med, vi ved bare ikke hvornår. Så let slipper Danmark ikke.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA