x

Gammelt nyt på vej fra Efterklang

Gammelt nyt på vej fra Efterklang

På mandag sender Efterklang tre udgivelser (heraf to genudgivelser) på gaden. Den 22. august spiller Efterklang deres sidste sommer-festivalkoncert på Green Man Festival  i Wales. Dagen efter den 23. august udkommer så "Raincoats", den tredje single fra albummet Magic Chairs og samme dag genudgiver Efterklang deres første to albums i dobbelt cd-deluxe-udgaver, der også indeholder de to albums tilhørende ep'er. De udkommer som henholdsvis "Tripper + Springer" og "Parades + Under Giant Trees".
 
Raincoats er officielt den 3. single fra "Magic Chairs", men i Danmark har Turboweekend-remixet af "Full Moon" huseret på radiobølgerne sommeren over og derfor er "Raincoats" vel egentlig den fjerde single udgivelse herhjemme. Den udkommer digitalt sammen med en coverversion af sangen "Harmonics" udført af Peter Broderick og Nils Frahm. Der er desuden nogle remix-samarbejder i støbeskeen i anledning af "Raincoats"-singlen. Disse er dog ikke offentliggjort endnu.
 
De to genudgivelser af bandets første 2 albums og 2 ep'er udkommer også den 23. august. Debutalbummet "Tripper" fra 2004 er i denne nye udgave forenet med Efterklangs debut-ep "Springer" fra 2003 og det hæderkronede andet album "Parades", der blandt andet fik fem stjerner og kåret til årets danske album i 2007 i nærværende medie, er nu sammensat med ep'en "Under Giant Trees", der har været ude af print i årevis.

Begge genudgivelser indeholder desuden hver to liveindspilninger af sange fra de respektive albums. Disse udkom første gang på den sjældne "Tour EP #1", som udkom på cd i blot 250 håndlavede eksemplarer. De to nye udgaver kommer endvidere også med hver deres 16 siders booklet, samlet af bandet selv, indeholdende ekstra artwork og bandets eget tilbageblik på de to album.

I forbindelse med de to nye cd-udgaver af de to albums har The Leaf Label (det engelske selskab som har udgivet disse albums og ep'er uden for Danmark) også valgt at genoptrykke "Tripper" på vinyl. Den er nu tilgængelig igen i sin originale form. De to genudgivelser bliver desuden også tilgængeliggjort digitalt.
 
Efterklang tager på turné til efteråret i Nordamerika og Europa. I Danmark er seks koncerter netop blevet annonceret:
 
Tor 04. nov - Voxhall, Århus
Fre 05. nov – Ungdommes Hus, Fredericia
Lør 06. nov - Godset, Kolding
Tor 11. nov - Fermaten, Herning
Fre 12. nov - Paletten, Viborg
Lør 13. nov - Forbrændingen, Albertslund


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA