x

Sufjan Stevens udsender ep

Sufjan Stevens udsender ep

Fans af albummet "Illinois" fra 2005 har de sidste fem år fået tre udgivelser, der har deres egne kvaliteter, men ikke just kan kaldes regulære opfølgere til det fremragende album. Men nu er der kommet noget, der stilmæssigt ligger tættere på mesterværket i form af ep'en "All Delighted People".

Her er Sufjan Stevens tilbage med otte sange med vokal, hvilket specielt var savnet på udgivelsen "The BQE" fra sidste år. På ep'en finder man blandt andet en elleve minutter lang version af titelnummeret, der tekstmæssigt trækker på sangen "Sound Of Silence" og som ifølge Stevens er en "dramatisk hyldest til apokalypsen og eksistensialistisk kedsomhed".

Titelnummeret findes også i en lidt kortere version sammen med yderligere seks numre, hvor flere minder om materialet fra "Seven Swans". Det er med andre ord en udgivelse, der ligger tættere på pladerne fra 2003-2005 end de orkesterværker som Sufjan Stevens har produceret i de senere år.

The National-guitaristen Bryce Dessner var godt nok i juni måned ude og fortælle, at han havde hørt nogle nye Sufjan Stevens-sange. Alligevel er det noget overraskende, at ep'en dukkede op i denne weekend uden nogen form for varsel.

"All Delighted People" kan købes online lige nu via BandCamp, hvor man også kan streame hele udgivelsen. Den vil desuden blive udsendt på både cd og vinyl ved en senere lejlighed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA