x

The Call-frontmand døde i Belgien

The Call-frontmand døde i Belgien

I de senere år arbejdede Michael Been (længst til venstre) primært med sin søn, Robert Levon Been, og dennes band Black Rebel Motorcycle Club. Men i 80'erne var han en af stifterne af bandet The Call, der udsendte en stribe plader og havde mindre hits med sangene "The Walls Came Down" og "Let The Day Begin". I denne weekend døde Michael Been på festivalen Pukkelpop i Belgien, hvor BRMC havde givet koncert.

Michael Been var sanger i The Call fra 1989 til 2000, og i denne periode udgav de otte plader. Bandet opnåede aldrig enorm succes, men eksempelvis Peter Gabriel var fan, og han tog dem med på sin "Shock The Monkey"-turné i 1982 og medvirkede på "Reconciled" fra 1985. Her medvirker også Jim Kerr fra Simple Minds og Robbie Robertson og Garth Hudson fra The Band.

Deres sang "I Still Believe" dukkede op på soundtracket til "The Lost Boys", og da det blev tid til at indspille "Red Moon" kom både Bono og T-Bone Burnett med i studiet. Der har dog været stille omkring bandet i mange år, så Michael Been har i stedet dedikeret sin tid til at hjælpe BRMC både som producer og lydmand.

I weekenden var han lydmand for BRMC til den belgiske Pukkelpop-festival, og da han efterfølgende befandt sig backstage, fik han et ildebefindende. Der blev ydet førstehjælp, og Been blev kørt på hospitalet, men døde her af hjertestop.

Michael Been blev 60.

I foråret bragte GAFFA i øvrigt et interview med Black Rebel Motorcycle Clubs danske trommeslager Leah Shapiro, hvor også Michael Been blandede sig i samtalen. Du kan læse interviewet her.

Pukkelpop blev ramt af et andet dødsfald i denne weekend, da frontmanden Charles Haddon fra Ou Est Le Swimming Pool sprang fra en telefonmast og døde efter at være landet på en parkingsplads. Politiet behandler sagen som et selvmord.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA