x

Fire klassiske danske rapnavne samles til to koncerter

Fire klassiske danske rapnavne samles til to koncerter

Til to koncerter med titlen Respekt Part 1 kan man til november opleve Østkyst Hustlers, MC Einar og Humleridderne med opvarmning fra Faktaposen arrangeret med det formål at vise de bedste navne "fra dengang dansk rap var ung og morsom".

De tre hovednavne behøver næppe nogen nærmere introduktion, men for en god ordens skyld skal det da nævnes at Østkyst Hustlers oplevede stor succes med konceptalbummet "Verdens Længste Rap" og senere med hits som "Han Får For Lidt" og "Hustlerstil". Humleridderne nåede at udgive fire plader og fik prisen som Årets Nye Danske Navn ved Danish Music Awards i 1997 for debutalbummet "Jeg Gi'r En Omgang Hvis Du gi'r To", der indeholdt hittet "Malerhjerne".

Sidst, men ikke mindst, har vi MC Einar, der startede rapbølgen tilbage i 1988, da de udgav albummet "Den Nye Stil". Selvom der kun kom to plader fra gruppen skorter det bestemt ikke med klassikere fra landets nok vigtigste hiphoporkester.

Sidst navn til de to koncerter er den "fiktive" gruppe Faktaposen, der bestod af Alko-Holger, Bo-Dega og DJ Preben-Jæger - også kendt som Kenneth K, Scan og DJ Static. De får følgeskab af DJ Tue Track fra Malk De Koijn, der har lovet at fylde sceneskift og andre pauser med skøn musik fra de gode gamle dage.

Respekt Part 1 kan opleves lørdag 13. november i KB Hallen i København og lørdag 20. november i Scandinavian Congress Center i Århus. Billetsalget begynder torsdag 26. august hos billetlugen.dk og i Fona-butikkerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA