x

Queen-musical kommer til Danmark

Queen-musical kommer til Danmark

I år er det ni år siden, at den futuristiske musical "We Will Rock You", der rummer de største af Queens mange pompøse rockhits, spillede for første gang i Londons West End. Nu kommer en turnéudgave af den succesfulde musical også forbi Danmark, hvor forestillingen kører i tre uger i februar og marts.

Det sker i både Hernings MCH Multiarena og i Forum i København, hvor danskerne kan opleve velkendte rockslagere som "Bohemian Rhapsody", "We Are The Champions" og naturligvis titelsangen "We Will Rock You" i den skæve forestilling, der forsøger at få numrene til at hænge sammen i et komisk science fiction univers.  

Det er den engelske komiker og forfatter Ben Elton, der i samarbejde med de originale medlemmer Brian May og Roger Taylor har skrevet den barokke historie bag Queen-musicalen. Musicalen foregår på fremtidsplaneten Mall, hvor musikinstrumenter og især rock er bandlyst, men hvor rebeller alligevel forsøger at trodse The Ga Ga Cops og komponere musik på egen hånd.

Brian May udtaler i en pressemeddelelse, at denne specielle turnéudgave af "We Will Rock You" har fortolket historien på en ny måde og har givet den et unikt udtryk. Den aldrende Queen-guitarist fortæller videre om forestillingen:

"Den fantastiske bonus ved Ben (Elton, red.)'s manuskript er, at det også virker som en raffineret metafor. Folk kommer helt sikkert ud af teatret med en underlig følelse af, at nu kender de os, Queen, og vores kamp og rejse."

"We Will Rock You" har indtil videre været vist over 3000 gange, har solgt mere end 11 millioner billetter over hele verden og fortsætter nu også succesen på dansk jord.

Billetter kan findes via GAFFA Live, når billetsalget starter den 3. september kl. 10.00. Musicalen spiller i følgende perioder i København og Herning:

23. februar – 6. marts, 2011: Forum, København
8. – 13. Marts, 2011: MCH Multiarena, Herning


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA