x

The William Blakes laver musikken til Det Erotiske Menneske

The William Blakes laver musikken til Det Erotiske Menneske

Det har taget Jørgen Leth over et årti at skabe filmen om "Det Erotiske Menneske", der undersøger hvorfor erotikken fylder så meget i menneskers liv. Den aldrende digter, sportskommentator og filminstruktør har nu inviteret sin egen søn, Kristian Leth (billedet), og dennes musikalske kollega Fridolin T.S. Nordsø fra The William Blakes til at stå for musikken til filmen.

De to musikere er selv aktuelle med The William Blakes tredje udspil med den samurai-inspirerede titel "The Way Of The Warrior", som udkommer den 13. september. Men Kristian Leth og Fridolin T.S. Nordsø har alligevel fundet tid i processen til at lave musikken til den omtalte dokumentarfilm, der foregår på så forskellige steder som São Paulo, Rio de Janeiro, Belém, Panama City, Jacmel, Dakar og Manila.

Jørgen Leth har selv haft en lang række projekter kørende i mellemtiden, og har blandt andet arbejdet med Mikael Simpson og Frithjof Toksvig på musikscenen med det eksperimenterende projekt, Vi Sidder Bare Her, når han ikke har arbejdet med sin længe ventede film.

"Det Erotiske Menneske" er blevet inviteret til den prominente canadiske Toronto International Film Festival i næste måned, hvor Susanne Biers "Hævnen" og Janus Metz' omtalte "Amadillo" ifølge Det Danske Filminstitut også er blevet udtaget. Herefter vil Jørgen Leth-filmen få premiere i danske biografer den 4. november, hvor det danske publikum kan opleve resultatet af det familiære samarbejde.

The William Blakes er desuden aktuelle med tre koncerter i Danmark i forbindelse med udgivelsen af deres album "The Way Of The Warrior", hvilket man kan finde billetter til på GAFFA Live:

09. september - Voxhall i Århus
10. september - Studenterhuset i Aalborg
11. september - Store Vega i København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA