x

Guns N’ Roses melder afbud til Roskilde

Guns N’ Roses melder afbud til Roskilde

Det vestkystbaserede amerikanske hængerøvs-rockband Guns N´Roses, har måttet aflyse – ikke bare Roskilde Festivalen – men også resten af deres planlagte Europa-tour. Midt i sorgen over ikke at få lov at gense de – i fordums tider – så højtpriste rockere, MÅ det retfærdigvis siges, at bandet har en lovligt god undskyldning: guitaristen Buckethead er nemlig indlagt med alvorlige indre blødninger. En talsmand for bandet udtaler dog, at koncerterne VIL blive spillet på et senere tidspunkt.

I et statement udsendt i dag, hedder det blandt andet: ”Det er med stor beklagelse, at jeg må meddele at Guns N’ Roses planlagte juni-tour i Europa er blevet aflyst. Vores lead-guitarist Buckethead har været under intensiv medicinsk behandling, for at lægerne har kunnet afgøre årsagen til hans indre blødninger. Bandets management venter nu på en lægelig prognose på sygdommens varighed”.

Buckethead er en af de mest bizarre og gådefulde personligheder i den amerikanske rock-undergrund siden salig Funkadelig/Parliament lancerede deres syrede, kosmiske alter-ego ”karakterer” – helt tilbage i 70erne. Til trods for sit syrede ry, og underligt undvigende offentlige fremtræden, er de fleste kritikere enige om, at Buckethead er smågenial. Han er multi-instrumentalist, ekstremt opfindsom, og helt oppe ved siden af rockhistoriens andre guitarguder – folk som Yngvie Malmsteen, Kerry King - fra Slayer, og P-Funks Eddie Hazel.

Vi håber det viser sig bare at være en smule Roskilde-syge, samt at det snart går over!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA