x

Dragontears lukker ned

Dragontears lukker ned

Dragontears består af medlemmer fra Baby Woodrose, On Trial og Spids Nøgenhat, og de er nu klar med deres tredje album, der har fået titlen "Turn On Tune In Fuck Off!!". Albummet udkommer den 1. november og følger op på "2000 Micrograms From Home" fra 2007 og "Tambourine Freak Machine" fra 2008. Med udgivelsen af det nye album afsluttes Dragontears-triologien, da albummet ifølge frontmand Lorenzo Woodrose er det endegyldigt sidste Dragontears album.

"Jeg synes, at det koncept og den proces jeg har forsøgt at gennemføre tre gange nu, er så vellykket, som det kan blive med dette helstøbte album. I fremtiden vil de mere syrede og eksperimenterende aspekter af min sangskrivning - som Dragontears i høj grad har båret præg af - være at finde i lige så høj grad på de kommende Baby Woodrose albums".

Sådan siger Woodrose om beslutningen for at opløse Dragontears. Der lukkes ned med et album, der indeholder seks sange, hvor to af dem er på dansk. Her skulle den 14 minutter lange "William" skille sig ud med sine mange vers og dystre dommedagstekst. Her har Lorenzo Woodrose fundet inspiration i maleren og musikeren William Skotte Olsen:

"'William' er inspireret af den afdøde maler og musiker William Skotte Olsen. Han levede på mange måder et afsondret liv, men var ekstremt produktiv med sin kunst, som jeg er ret vild med af flere forskellige grunde. Dels brugte han de samme motiver igen og igen, vingeløse fugle og stirrende ansigter, nærmest som var det en besættelse for ham, og dels var han lidt af en excentriker med en farverig og interessant historie - som jeg føler et vist kunstnerisk slægtskab med. Han er aldrig rigtigt blevet anerkendt som maler, og hans musik er så obskur, at de færreste kender pladerne - men alle der ser på et billede, han har malet føler nærmest, at de har set det før. De mange vers i sangen blev skrevet i løbet af en enkelt nat, imens min kæreste lå og sov lige ved siden af".

"Turn On Tune In Fuck Off!!" udkommer som lp, cd og download mandag den 1. november. Med det første oplag af lp'en medfølger en 7" vinylsingle med de eksklusive sange "Astral Flash" og "Space Fuck".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA