x

Raunchy klar til dansk turné

Raunchy klar til dansk turné

Raunchy drager på Danmarksturné sammen med The Burning og Invocator på årets MTV Headbangers Ball Tour. Samtidig udgiver bandet deres nye album "A Discord Electric" den 20. september.
Vi har mødt Raunchys trommeslager Morten Toft Hansen og har interviewet ham inden turnéstarten:

Hvordan er det gået i øveren?

- Vi har spillet sammen i mange år. Så vi mødes sjældent alle mand i øveren. Når vi skal lave en plade øver folk meget hver for sig og så mødes vi kun for at perfektionere tingene eller prøve om det holder når vi spiller det sammen. Dog skal det siges at Lars (rytmeguitarist, red.) og jeg har arbejdet en del med fire af numrene i øvelokalet. Resten har Jesper Tilsted (lead-guitarist) mere eller mindre lavet på computer først. Personligt synes jeg det var fedt at arbejde med det i øveren – det var lidt ligesom i "gamle dage", og jeg synes også man kan høre at nogle ting har en lidt anderledes form end vi oftest bruger. Endvidere bliver mine idéer til trommer også altid bedst jo længere tid jeg arbejder på det inden studiet. Hvad kan vi forvente os af koncerterne på turnéen?

- Vi vil spille numre fra hele vores bagkatalog, endda muligvis også fra "Velvet Noise" (debutalbummet fra 2001, red.) – det har vi i hvert fald snakket om. Ellers prøver vi jo at gøre vores bedste, og jo mere folk er på, jo bedre bliver vi som band, sådan tror jeg de fleste har det.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

- Lige inden skal folk som regel tisse. 
Men ellers gælder det jo for nogen om at ramme det perfekte miks af øl og drinks – jeg drikker dog kun alkohol inden showet hvis jeg har tømmermænd. Ellers må jeg indrømme, at erfaringen har lært mig, at jeg spiller langt bedre ædru end fuld. Hvis der er tid varmer vi som regel op – jeg sidder og trommer lidt på en stol og prøver at varme bentøjet op – så går det nemlig bedst hvis man kan tage sig sammen til det. Hvis det er en festival hvor der er kort "change over" og man selv skal stille alt sit lort op, ja så bliver tiden i stedet brugt på det…

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

- Jeg mener vi får 2 kasser øl, 2 flasker sprut, noget vand og sodavand, slik, chips og frugt… For nylig har vi fået tilføjet 3 flasker god rødvin – vi er jo alle rundet de 30. Det synes jeg er ret dejligt. Ellers synes jeg det vigtigste punkt på vores "technical rider" (ting, et band kræver til deres backstageområde, red.) er, at maden IKKE må være vegetarmad – jeg prøvede engang at gå totalt kold da jeg havde fået "sløj tysk punker-vegetar-Knödel-gryde" to dage i træk…. Så er man sgu drænet for protein efter sådan gang tynd suppe. Hvad hører I i turbussen?

- Vi lejer tit en bus med dvd-afspiller og ser serier som "Prison Break", "Band of Brothers" og andre serier der kan slå køretiden ihjel. Hvis vi skal høre noget musik alle i bandet magter at høre er det ofte Depeche Mode, 30 Seconds to Mars, Carpark North eller AC/DC. Ellers er vi jo nogle bonderøve så når vi har spillet og er godt fulde fester vi ofte til L:Ron:Harald eller Dream Evils "Dragon Slayer", musik som er humor på topplan…

Danmarksturneen ser sådan ud:
3. september Gimle, Roskilde
4. september Fermaten, Herning
10. september Train, Århus
11. september Vega, København
17. september Musikhuset, Slagelse
18. september Posten, Odense
23. september Tobakken, Esbjerg
24. september Studenterhuset, Aalborg
25. september Godset, Kolding

Billetter kan købes via GAFFA eller på spillestedernes hjemmesider.

Mere information kan du finde her:

http://www.myspace.com/headbangersball_live

http://www.raunchy.dk

http://www.myspace.com/raunchy


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA