x

Phono Festival 2010 har programmet klar

Phono Festival 2010 har programmet klar

Det danske elektroniske arrangement Phono Festival er en international musikfestival, der finder sted i et nedlagt industrislagteri i Odense fra 1920'erne. Det er femte gang festivalen bliver afholdt, og den løber af stablen i dagene 16.-18. september.

Et af de navne der i år deltager til festivalen, er blandt andet producerduoen Nero, der i løbet af kort tid er kravlet langt op ad den elektroniske stjernestige. De er kendte for at mikse Drum N Bass med Dubstep, og vandt i år to prestigefulde priser fra verdens største elektroniske musikmarkedsplads Beatport. Den ene pris blev givet for bedste dubstep-kunstner, og deres hit-single "Act Like You Know" blev udnævnt til årets bedste dubstep-track. Debutpladen "This Way" fra 2008 lå efter sigende blandt årets mest populære dubstep-albums, og sælger stadig verden over. Nero har dog opnået størst berømmelsemed et remix af The Streets' klassiker "Blinded By The Lights", som i duoens version blev et kæmpe radiohit, og som stadig bliver brugt, når DJ's som Tiesto, Skream og Diplo optræder. Ovenpå en omfattende USA-tur tager Nero til Europa, hvor den eneste danske koncert bliver på Phono Festival.

Derudover spiller Lazer Sword, som består af producerne Lando Cal og Low Limit, der i årevis har været darlings på San Franciscos elektroniske scene. Til koncerten på Phono Festival er det dog kun Lando Cal, der dukker op. Lazer Sword beskriver oplevelsen af deres musik som at surfe ned ad siden på en vulkan. Som liveband er de kendt for at improvisere vildt, og tidligere på året beskrev de deres musik sådan her: "Vi kan lide at lave musik, der lyder som top-40-rapmusik stoppet ind i en tornado fyldt med barberblade og tyk sirup". I august annoncerede duoen, at de ville udgive deres første fuldlængde album til november. Albummet, der bærer samme navn som duoen, har været fire år undervejs. I mellemtiden har de udgivet en ep, flere singler og en række gratis mixtapes til nettet. Koncerten til Phono Festival bliver Lazer Swords eneste optræden i Skandinavien.

Nero (UK) spiller torsdag d. 16. klokken 00:30, mens Lazer Sword (San Francisco / New York) spiller lørdag d. 18. klokken 23.30.

Det samlede program:
Nero (UK)
Lazer sword (NYC)
DJ donna summer (D)

La cuchina som sistema vs. Revealomatic & JB (DK)
Aavikko (FIN)
Bulldogs (D)
Stian Westerhus (NO)
Litwinenko (D)
I.D. (UK)
Keatch (BE)
Papir (DK)
Oscillators of Odense (DK)
Pistol disco (SWE)
Luva (SWE)
Smycken (SWE)
Limonious (SWE)
Daniel Savio (SWE)
Joxaren (SWE)

Udover et hav af talentfulde elektroniske navne supplerer festivalarrangørerne desuden i år med at udgive et magasin, som indeholder interviews med flere af de deltagende kunstnere, samt en række artikler om det elektroniske musikmiljø. Se detaljer om billetsalg og festivalen her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA