x

Universal vil satse mere på dansk musik

Universal vil satse mere på dansk musik

Pladebranchen er som bekendt i krise, men den kæmper stadig. Og eksempelvis vil den danske afdeling af det multinationale selskab Universal satse mere på dansk musik, fortæller administrerende direktør Casper Bengtson i et interview med Børsen i dag.

Casper Bengtson forklarer, at i Danmark udgør de danske kunstnere 46 procent af det samlede musiksalg, hvilket er uhørt højt i international sammenhæng.

"Ligegyldigt om vi skal sælge vores musik på en masse nye platforme, er det stadig drevet af, at der er et hit. Derfor fortsætter vi også med at investere i dansk musik," siger han til Børsen.

Blandt andet har Universal skrevet kontrakt med TV-2, der ellers er udkommet på EMI siden 1996-albummet "Kys Bruden". Casper Bengtson fortæller:

"Vi har været rimeligt aggressive, fordi vi kan se, at vi gerne vil være endnu stærkere på det danske repertoire, og der begynder vi så småt at være i mål".

Af andre Universal-kunstnere kan nævnes Saybia-sanger Søren Huss, der 18. oktober udgiver sit soloalbum "Troen og Intet" på Universal, selvom Saybia ellers er udkommet på EMI. Et andet stort Universal-navn er Sys Bjerre, der 20. september udgiver sit andet album "All In", efterfølgeren til 2008-debuten "Gør Det Selv", der solgte cirka 80.000 eksemplarer.

Thomas Buttenschøn og The Raveonettes, der tidligere har været tilknyttet andre pladeselskaber, har også udgivet deres seneste album på Universal.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA