x

Ny pris hylder spillesteder

Ny pris hylder spillesteder

I takt med at musikeres indkomst i højere og højere grad kommer fra deres live-optrædender, har KODA, Spillesteder.dk og 4Sound sammen skabt prisen "Årets spillested - 4SOUND AWARD 2010", der i år skal give det spillested, der lige har gjort det ekstra for musikken, et skulderklap i form af en pris.

Prisen bliver uddelt på Spil Dansk Dagen, der i år falder den 28. oktober, og den vil være på 20.000 kr. kontant, samt et gavekort på 30.000 kr. til 4Sound til køb af teknisk udstyr. 4Sound er prisens hovedsponsor.

Arrangørerne formulerer deres ambition i en presseemeddelelse:

"Ambitionen med 'Årets Spillested' er, at gribe udviklingen, netop der hvor publikum har skabt en klar tendens og bevægelse fra det fysiske fonogram – cd'en, lp'en, dvd'en og så videre – til den unikke her-og-nu oplevelse på livescenen. Vi vil gerne støtte op om denne dynamiske udvikling, ved at stille skarpt på den gode koncertoplevelse, i inspirerende rammer, med god lyd, visuel nytænkning og dygtigt arrangement – i innovative forretningsmodeller."

Hvis man gerne vil indstille et spillested til prisen, kan alle gøre det på www.spillesteder.dk frem til den 15. september. Det eneste, man skal gøre, er at begrunde, hvorfor netop det pågældende spillested har ydet noget ekstraordinært for livemusikken.

Hvem der vinder, vil blive besluttet af en jury på 5 medlemmer, som skal votere blandt de indkomne forslag, og de vil overrække prisen den 28. oktober i forbindelse med vinder-spillestedets Spil Dansk-koncert.

Prisens jury består af Trine Nielsen (Spil Dansk Dagen), Per Dragheim (spillesteder.dk) og markedschef Peter Fernando (4Sound), samt to unge, danske og liveorienterede rytmiske komponister og musikere. Af de to sidstnævnte vil den ene blive udpeget af KODAs medlemsorganisationer og den anden af DMF og DAF.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA