x

Programmet til Ken Gudman-prisen klar

Programmet til Ken Gudman-prisen klar

Søndag den 10. oktober bliver Ken Gudman-prisen for syvende gang uddelt i Amager Bio i København. Allerede i maj måned blev det offentliggjort, at det er den tidligere Inside the Whale-forsanger og guitarist Lars Skjærbæk, der har æren af at modtage den prestigefyldte pris.

For tiden figurerer Lars Skjærbæk primært i Boat Man Love, der blandt andet er backing-band for Michael Falch, når han spiller live. Derudover har han erfaring fra en lang række samarbejder med musikere på kryds og tværs.

Programmet til aftenen er nu klar, og det vil være bestående af: Tim Christensen, Michael Falch, Boat Man Love, Peter Belli, Henrik Hall, Allan Vegenfeldt, Hush, Signe Svendsen, Stripclub Junkies – samt et gensyn med Lars Skjærbæks band fra 90'erne, Inside The Whale, og ligesom de øvrige år vil Jacob Haugaard være konferencier. Som særlig solist byder koncerten også på den britiske bluespianist Diz Watson.

Ken Gudman-prisfesten har ry for at præsentere musikerne i andre rammer, end man normalt er vant til at se dem i.

Arrangørerne bag udtaler om Lars Skjærbæk og Ken Gudman-prisen: "Han er et oplagt valg, der på alle måder lever op til Ken Gudman Fondens formål. Nemlig at uddele en årlig pris til en dansk musiker, der i særlig grad har vist personlighed, musikalsk håndværk og integritet." GAFFA har tidligere skrevet om baggrunden for valget af Lars Skjærbæk her.

Opbakningen til prisuddelingen er ifølge arrangørene helt i top i musikalske kredse, ligesom alle de optrædende til hyldestaftenen optræder uden honorar.

Modtagere af Ken Gudman-prisen:

2004: Aske Jacoby

2005: Per Christian Frost

2006: Moussa Diallo

2007: Laust Sonne

2008: Wili Jønsson

2009: Klaus Menzer

2010: Lars Skjærbæk

Prisfesten finder sted 10. oktober 2010 i Amager Bio. Billetpris: 250 kr., og de kan findes på GAFFA Live.

Se mere info om prisen og arrangementet på www.gudman.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA