x

Robert Plant "føler sig langt fra heavy rock"

Robert Plant "føler sig langt fra heavy rock"

Robert Plant udgiver nyt solo-album den 13. september med titlen "Band Of Joy". I den forbindelse fortæller den tidligere Led Zeppelin-frontmand i et interview med den britiske avis The Independent, at "han føler sig langt væk fra heavy rock". I samme omgang omtaler han, at han var inde og se tidligere band-kammerat John Paul Jones' nye band, Them Crooked Vultures i Royal Albert Hall, og at "hans ører blødte i to dage efter".

Den tidligere blues-rocker udtaler i det omfangsrige interview, at hans musikstil har ændret sig i de senere år især i forhold til sin tidligere bassist fra Led Zeppelin, John Paul Jones. Robert Plant finder mere inspiration fra genrer, der blandt andet kredser om vokal-harmonier, country, nordafrikansk musik og arabisk musik.

Det bliver spændende, at se hvordan det udformer sig på den nye plade. I hvert fald var GAFFAs anmelder Finn P. Madsen yderst positiv overfor forløberen til denne plade fra 2007, der var et samarbejde med contry-sangerinden Alison Krauss. Han skrev blandt andet, at: "Raising Sand er en ren sanselig åbenbaring og viser, at Robert Plant og Alison Krauss i hænderne på T-Bone Burnett får det uforenelige til at gå op i en højere enhed."

Hvorvidt "Band Of Joy" bærer samme kvaliteter, må vi vente til den 13. september med høre.

Læs hele interviewet her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA