x

Estland slog Danmark i gyser-finale

Estland slog Danmark i gyser-finale

Ikke mange havde på forhånd – til trods for de britiske bookmakeres sunde instinkter – givet meget for Danmarks chancer ved årets storslåede hjemlige finale. Ikke desto mindre førte Danmark faktisk showet ved flere lejligheder, under det imponerende flotte show. Selv til sidst – da den sidste håndfuld lande skulle afgive deres stemme – kunne underet ske; Danmark lå nemlig lige i hælene på vor nabo i det baltiske. Stemningen i den smukt opsatte Parken var da også på kogepunktet, men altså; da slutregnskabet blev gjort op, vandt Estland med (sølle) 21 point. Grækenland og Frankrig fulgte på de næste to pladser.

Det var de sidste par stemmeafgivelser som udgjorde forskellen, her fik Danmark nemlig kun ganske få points – hvor vi ellers fra starten og langt frem havde fået top-points. Men: en andenplads er også en fin plads, og æren er helt sikkert ikke tilsmudset af Rollo & Kings indsats. Hvordan Estland nu vil få råd til at afholde showet næste år, må guderne vide … Men nattens sejr betyder sandsynligvis nok, at musikeren bag nummeret – D. Benton – endelig får det internationale gennembrud han fortjener. Benton har nemlig i årevis fristet en kummerlig tilværelse som de kendtes virtuose samarbejdspartner – uden at få del i nogen større berømmelse.

For Irland var aftenens show så afgjort en decideret skamplet, landet med de glorværdige Grand Prix traditioner kommer end ikke med næste år – så dårligt gik det dem.

Gaffa lykønsker Rollo & King med den fornemme Grand Prix-debut!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA