x

Grænseoverskridende griot spiller i aften

Grænseoverskridende griot spiller i aften

Det var en af de helt specielle aftener. På Womex i Sevilla i 2008 var der gang i striben af showcases, og en af de bedste det år var klart en stor afrikansk dame, som i den grad tog os med tilbage i tiden. En griotte ud af mandingafolket, som formidlede den traditionelle musik uden svinkeærinder, og som dertil gjorde det med en røst, som havde alle de rette kvaliteter.

Bako Dagnon er ikke en ung kvinde. Der er næsten en vibration over mødet med denne kvinde, som dengang vi for alvor fik øjnene op for barfodssangerinden Cesaria Evora fra Cap Verde-øerne, nemlig denne kombination af musikalsk mesterskab og et nostalgisk vue tilbage i tiden. Sådan bliver det også med garanti i aften, når Bako Dagnon og hendes band indtager den intime scene på Nørrebro, som bare bliver et bedre og bedre sted at opleve verdensmusik. Fordi scenen for alvor er kommet op at stå, og fordi et kyndigt og ret ungt publikum nu indfinder sig så godt som hver gang, der er noget godt på plakaten.

Så mød op i aften og reserver tid til den store sufiomgang i morgen, når der er autentisk qawallimusik fra Pakistan på programmet. Men mere om det senere. Begge koncerter er i øvrigt en del af festivalen My World IMAGES 2010.

Bako Dagnon (MALI)

GlobalCph, Nørre Allé 7, 2200 Kbh. N kl. 21

entré: kr. 60,- (40,- for studerende)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA