x

Eivør udsender nyt album

Eivør udsender nyt album

Den færøske sangerinde Eivør Pálsdóttir udsendte sit første album i en alder af bare 16 år. Siden 2000 har hun udsendt 5 albums, og der kom også en ep tidligere i år. Den udgivelse følges til oktober op af endnu en fuldlængde udgivelse, der får titlen "Larva".

Albummet kommer til stilmæssigt at minde om førnævnte ep, som GAFFAs Ole Rosenstand Svidt skrev følgende om:

"På Eivørs nye ep får vi fire sange, hvoraf de to, "Undo Your Mind" og "Wall Of Silence", trækker i en ny retning, nemlig rocken med diskrete spor af elektronik, mens de to andre, "Monster" og "Mussisjúk", er folk-orienterede ballader i mere klassisk Eivør-stil".

Denne nye retning kommer også til udtryk på Eivørs første single, som allerede nu er på gaden. Singlen er en fortolkning af Kate Bushs "Hounds Of Love", og her mærker man tydeligt en hang til et mere elektronisk udtryk.

Selv sammenligner Eivør i en pressemeddelelse sit stilskifte med en maler, der har malet på de samme motiver i nogen tid og nu bevæger sig videre.

"Mine nye sange har mere kant. De er mere rå og måske ligefrem lidt farlige".

Som Eivør selv beskriver det, søger hun nu i en mere elektronisk og støjrocket retning, der arbejder med spændinger mellem det lyse og det mørke og blander grumsede guitar-riffs og udflydende synth-effekter med dramatiske stryger- og korarrangementer.

Desuden spiller Eivør i den kommende tid en række koncerter rundt omring i det ganske land. Her ser kalenderen ind til videre ud således:

22. oktober, Paletten, Viborg
23. oktober, Posten, Odense

3. november, Viften, Rødovre
5. november, Månen, Haderslev
6. november, Voxhall, Århus

13. november, Trommen, Hørsholm
28. november, lille Vega, København

For yderligere info: se eivor.com

Albummet "Larva" udkommer 4. oktober i år.

Singlen "Hounds of Love" er ude nu (se videoen nedenfor).


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA