x

DMA samler prisuddelingerne

DMA samler prisuddelingerne

I november sidste år kom det frem, at Danish Music Awards 2010 ville blive skudt fra februar til efteråret, og nu foreligger der en dato for showet, der i år samler alle fire prisuddelinger under samme tag. Musikselskabernes brancheorganisation IFPI slår sig nemlig sammen med World Music Denmark, Jazz Danmark og Folkemusikkens Fælles Sekretariat for at uddele priserne, der ellers tidligere har haft hvert sit eget show.

Når Danish Music Awards 2010 afvikles 14. november sker det for 22. gang, og i en pressemeddelelse fremgår det, at folkene bag de fire shows er glade for, at prisuddelingerne er blevet samlet under et tag. Eksempelvis udtaler Jacob Haagendal Nielsen fra Jazz Danmark:

"Dansk musik er mange ting og musikgenrerne manifesterer sig på meget forskellige måder. Fælles for dem er dog, at de alle bidrager markant til kulturens puls. Derfor giver det rigtig god mening, at vi fejrer musikken ved et fælles show".

Showet afvikles på det københavnske teater og spillested Bremen, men det ser ud til, at det kun bliver de tilstedeværende i salen, der får mulighed for at opleve showet. Der ser i hvert fald ikke ud til at være lavet en aftale med en tv-station om at sende showet live. Det var ellers en af begrundelserne for at flytte showet, givet af daværende marketingdirektør Jesper Bay, da GAFFA talte med ham sidste år:

– Udskydelsen skyldes, at vi gerne vil samle de forskellige dele af showet, altså priserne for pop/rock, folk, jazz og klassisk, samme dag, dog ikke nødvendigvis samme sted. Og så vil vi også gerne have det tilbage på landsdækkende tv. Endelig vil vi gerne have skabt lidt mere luft omkring begivenheden i forhold til de mange andre awardshows, som finder sted i foråret - altså P3 Guld, Zulu Awards, Danish DJ Awards med flere. Og så er det meget godt at ligge i efteråret.

Danish Music Awards 2010 afholdes i Bremen søndag 14. november, hvor der udover selve prisuddelingen vil blive budt på musikalsk underholdning af en række endnu ikke offentliggjorte navne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA