x

GAFFA Prisen uddeles til gallashow

GAFFA Prisen uddeles til gallashow

I år er det tyvende gang, at GAFFAs læsere skal kåre årets navne i musikverdenen. Dermed er GAFFA PRISEN en af de mest hæderkronede og traditionsrige priser på hjemlig grund. Det nye i år er, at der for første gang vil blive afholdt et gallashow i forbindelse med prisuddelingen. Showet afholdes onsdag den 15. december i Bremen i København for et inviteret publikum af musikbranche og GAFFAs læsere.

Som sædvanlig er det læserne, der er dommere, når GAFFA uddeler priser til de bedste præstationer inden for en lang række musikkategorier. I alt uddeles 20 priser fordelt på 13 danske og 7 udenlandske kategorier. Som noget nyt er der i år også en pris til en kunstner, arrangør, forening eller et spillested, der har gjort en ekstraordinær indsats for musiklivet i Danmark i det forløbne år – Årets Skulderklap.

Anders Breinholt er vært for gallashowet og vil præsentere de enkelte priser og overrække GAFFA-statuetterne. Showet vil præsentere en lang række optrædende som vil blive offentliggjort efterhånden som aftalerne falder på plads.

- Vi ved, at alle landets musikere betragter det som en stor ære at vinde en GAFFA PRIS som er læsernes pris, så derfor er det en stor fornøjelse for første gang at kunne holde et gallashow i forbindelse med prisen, siger redaktør på GAFFA, Peter Ramsdal.

På baggrund af indstillinger fra GAFFAs redaktion er det medlemmerne af Klub GAFFA som udvælger 3-5 nominerede i hver kategori. De nominerede vil blive offentliggjort den 15. november. Herefter er det op til læserne at kåre deres favoritter blandt de nominerede. Brugerafstemningen finder sted på GAFFA.dk i perioden fra mandag d. 15. november til søndag d. 5. december.

Indstillingerne sker på baggrund af kunstnernes præstationer i perioden 1. januar 2010 - 15. november 2010.

GAFFA forventer at prisuddelingen kan samle publikum og musikbranche i en positiv fejring af årets mest populære navne.

Besøg GAFFA.dk/prisen2010 for mere information om priserne og showet, der afvikles 15. december 2010 på teatret Bremen i København.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA