x

Stor hybrid-fest i Den Sorte Diamant

Stor hybrid-fest i Den Sorte Diamant

Den Sorte Diamant bliver den 17. september fyldt med både hårdtslående grime af Lucy Love, akustisk folk-rock af The Rumour Said Fire og elektronisk musik tilsat digtoplæsning af Henrik Nordbrandt og Ursula Andkkær Olsen, når Det Kongelige Biblioteks kulturnetværk for studerende Students Only! indtager Diamanten for en aften.

Både Lucy Love og The Rumour Said Fire vil præsentere nyt materiale fra deres kommende albums. Hele 18 projektorer vil desuden vække bygningens bølgende vægge til live, og tværbroen i det 32 meter høje rum vil blive omdannet til en svævende scene, hvorfra musikere, lyrikere, lyd- og videokunstnere efter sigende vil skabe en øre- og øjenåbnende oplevelse.

Aftenen byder derudover på sufi-sang af Fanar Ghali og på en helt ny konstellation i et samarbejde med den excentriske multi-instrumentalist Snöleoparden der for første gang optræder med den elektroniske musiker Sofus Forsberg, der er aktuel som komponist til musikforestillingen "Voices" på Betty Nansen Teatret. Britiske Boxcutter vil levere et indspark fra den elektroniske musiks internationale scene. Han er en af dubsteppens frontløbere, men leverer denne gang et live-set med forskellige inspirationer fra disco til electronica.

Lydkunstneren Jæwer Jæv har til lejligheden komponeret et værk til Den Sorte Diamants unikke 12-kanals højtalersystem, hvor tonerne skal bevæge sig op, ned og rundt i Diamantens atrium. Og hele aftenen vil blive sat i en særlig ramme, når visuals-teamet Obscura omdanner Diamantens indre til en totalinstallation. 18 videoprojektorer vil forvandle det velkendte rum til nye universer.

På Diamantens broer og balkoner vil stille koncentration og kaffekopper efter sigende være afløst af natklub-stemning og gin-tonics, ligesom Det Kongelige Biblioteks restaurant søren k denne aften er omdannet til en gourmet-burgerbar, hvor sultne gæster kan tage et hvil og tanke op med en spicy burger og en øl.

Hele arrangementet er gratis, og det er som sagt den 17. september i Den Sorte Diamant, og i følge arrangørerne er alle velkomne - ikke kun studerende.

Læs mere om arrangementet på www.studentsonly.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA