x

Freebass er gået i opløsning

Freebass er gået i opløsning

"Tre ting er synlige fra rummet. Den Kinesiske Mur, Peter Hooks tegnebog fyldt med Ian Curtis' blodpenge og Man Citys tomme pokalskab".

Sådan lød en af mange beskeder på Primal Scream-bassisten Gary "Mani" Mounfields twitter-side tirsdag 7. september, hvor han bekendtgjorde, at han ikke længere var en del af bandet Freebass. Siden er efterfølgende blevet lukket, men takket være Googles cache-system kan man stadig finde kommentarerne online.

Freebass var sammensat af den tidligere Joy Division og New Order-bassist Peter Hook og inkluderede udover Mani også The Smiths-bassisten Andy Rourke og sangeren Gary Briggs. Rourke forlod allerede bandet i august, og nu få uger inden bandet skal udsende debutpladen "It's A Beautiful Life" er Mani altså også ude af gruppen.

Der er efterfølgende kommet en officiel meddelelse om opløsningen af bandet, hvor der står, at man ikke føler, at man kan fortsætte gruppen, og i stedet for at holde en pause, så vil folk gå i hver sin retning.

Det er dog noget hårdere ord, man får fra Mani, der tilsyneladende ikke er tilfreds med hverken det kommende album eller Peter Hooks turné, hvor han har spillet Joy Division-albummet "Unknown Pleasures" i sin helhed. Mani skriver, at da han selv har en aktiv karriere, behøver han ikke at udnytte fortidens bedrifter for at kunne klare sig.

Mani svarer desuden på et spørgsmål omkring pladens fremtid således: "Den er, hvor den hører til, kammerat... i en fucking tilbudskasse før den overhovedet er udkommet", inden han refererer til Hook som en "talentløs, nostalgisk, halvhjernet luder".

Freebass udsender trods opløsningen "It's A Beautiful Life" 20. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA