x

Joe Bonamassa indtager København

Joe Bonamassa indtager København

Sidste gang blues-rock guitaristen Joe Bonamassa besøgte Danmark, skulle man besøge Sønderborg. Nu har københavnerne imidlertid fået mulighed for at opleve guitarekvllibristen på Store Vega i København, som han vil indtage den 21. oktober.

Virkelighedens ultratravle Guitar Hero giver for anden gang i år, og for fjerde år i træk, koncert i Danmark. Og der er som altid knitrende, progressiv, elektrificeret blues-rock på programmet, når den 33-årige guitarist og sanger og dennes stjernespækkede hold besøger Store Vega.

Joe Bonamassa er aktuel med sit tiende album "Black Rock", der i marts gik direkte ind førstepladsen på Billboards blues-hitliste, ligesom det er det bedst sælgende blues-rockalbum på iTunes og Amazon. Om albummet "Black Rock" skrev GAFFAs anmelder Henrik Friis:

"Joe Bonamassas 10. udspil i eget navn hører til det bedste, den 32-årige guitarhelt har budt på. Hvor de foregående par albums har varslet, at Bonamassa nok hører til i blues-rock-lejren, men godt kan lide at blande op, er dette nok den hidtil bedst vellykkede sammensætning. Ud over blandingen af blues-covers og egne kreationer, har Joe Bonamassa også åbnet dørene i det græske Black Rock-studio på Santorini for et par lokale musikere, som med klarinet og bouzouki giver yderligere flavour i et par sange - og åbner dem op. Dét vidner både om stor selvtillid, nysgerrighed og overskud – og så fungerer det. Folk med trang til nakkeryk og lange luftguitar-soloer får selvfølgelig lysten styret med den tunge blues-rock og glade rhythm'n'blues. Men tillægsgevinsterne gør for alvor kagen spiselig."

I år har den kun 33-årige Joe Bonamassa erobret titlerne "Best Overall Guitarist" og "Best Blues Guitarist" i det ansete magasin Guitar Player's Reader's Choice Award 2010. Derudover nappede Joe Bonamassa ved Londons prestigefyldte Classic Rock Roll of Honour Awards prisen som "Breakthrough Artist of the Year". Dommerkomitéen bestod her af guitarguderne: Slash, Ronnie Wood, Pete Townshend, Brian May, Jeff Beck, Billy Gibbons, Tony Iommi og Jimmy Page.

Endnu en verdensomspændende turné er i fuld gang, og hans 11. soloalbumudgivelse udkommer i foråret 2011. Derudover har han gang i et spritnyt rockprojekt med nogle af rockens absolut tungeste drenge: Glenn Hughes (Black Sabbath, Deep Purple), Jason Bonham (søn af afdøde Led Zeppelin-trommeslager John Bonham) og Derek Sherinian (Alice Cooper, Kiss, Dream Theater). Black Country Communion kalder denne nye rockkonstellation sig, og deres debutplade "Black Country" udkommer den 20. september.

Når Joe Bonamassa indtager Store Vega, bliver det i selskab med musikere, der har spillet med navne som David Bowie, Tina Turner og Rod Stewart. Line-up er: Joe Bonamassa (Guitar/Vokal), Rick Melick (Keyboards), Carmine Rojas (Bas) og Boogie Bowles (Trommer).

Koncerten er den 21. oktober på Store Vega i København og billetter kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA