x

A Perfect Circle genoplives

A Perfect Circle genoplives

Der er efterhånden mange bands, der er taget på en turné, hvor de spiller et klassisk album i sin helhed, og mange andre bands har arrangeret enkelt stående koncerter, hvor de er løbet igennem et helt album fra start til slut. Men det hører til sjældenhederne, at et band tager på en turné, hvor de spiller hele deres bagkatalog fra start til slut i de byer, de besøger. Men det er planen for den kommende turné med A Perfect Circle.

Bandet blev dannet i 1999 af Tool-frontmanden Maynard James Keenan og guitaristen Billy Howerdel, der på det tidspunkt arbejdede som guitar-tech for Tool. De debuterede året efter med det platin-sælgende album "Mer De Noms", og siden er kommet "Thirteenth Step" og coverpladen "Emotive".

Disse tre plader tager Keenan og Howerdel nu på landevejen sammen med en ny udgave af APC, der inkluderer Devo-trommeslageren Josh Freese, den tidligere Smashing Pumpkins-guitarist James Iha og bassisten Matt McJunkins. Planen er at spille tre koncerter i hver by på mindre spillesteder, og så dedikere en aften til hvert album.

Til Rolling Stone siger Keenan, at efter seks års pause er det som at starte forfra, så de har valgt mindre koncertsteder, da de simpelthen ikke regnede med at kunne fylde en arena. Han forventer heller ikke, at koncerterne vil lyde som pladerne, da de nye medlemmer vil bidrage med nye ting. Men samtidig fortæller Tool-sangeren, at de tidligere medlemmer Paz Lenchantin, Troy Van Leeuwen og Jeordie White er blevet inviteret til at kigge forbi til koncerterne, så måske dukker de op og spiller med på et par sange.

Keenan siger desuden, at han og Howerdel trods pausen aldrig er stoppet med at sende hinanden sangidéer, og at de også forventer at kunne spille et par nye sange til de kommende koncerter.

Bandet har endnu ikke offentliggjort deres efterårsturné, men fortæller at der indtil videre er planlagt shows i Phonenix, Los Angeles, Seattle, San Francisco og Las Vega, og at bandet håber at kunne fortsætte med at turnere mere efterfølgende, dog uden at skulle fokusere på at spille et album hver aften.

Der er dog desværre endnu ingen meldinger om europæiske koncerter eller planer om at returnere til studiet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA