x

DJ Shadow giver to numre væk

DJ Shadow giver to numre væk

I dag har du muligheden for at hente to numre ganske gratis på DJ Shadows Bandcamp-profil. De to smagsprøver "Def Surrounds Us" og "I've Been Trying" er fra sample-troldmandens kommende album, der endnu ikke bærer nogen titel, men som efter sigende skal udkomme engang i det nye år.

I april udtalte den amerikanske sample-aficionado til BBC-Radio 1, at han var halvt færdig med sit næste album. Her sagde han blandt andet:

"Med denne plade vil jeg lave musik, jeg er helt tilfreds med. Hvis jeg siger, det på sin vis er en tilbagevenden, mener jeg det på den måde, at jeg havde en tråd, jeg fulgte med nogle af de plader, jeg har lavet, så lad os gå tilbage til den, og se, hvad den tråd indebærer. Jeg betragter det som en drejning mod den oprindelige form, men jeg håber ikke der er noget på den, der lyder som noget, jeg før har lavet, det er bare selve æstetikken, der vender tilbage."

DJ Shadow udgav sidst et album i 2006, hvor albummet "The Outsiders" høstede positive ord af GAFFAs anmelder Thomas Borre, som gav pladen fem stjerner.

"På det aktuelle udspil The Outsider træder DJ Shadows skizofreni for alvor i karakter. Pladen favner på sympatisk vis bredt, og den abstrakte hiphop spiller side om side med ekspressiv rock og stilfulde elektro-greb. (...) DJ Shadows styrke er den slagkraftighed, med hvilken han udtrykker sin pluralistiske tilgang til musik, og når han så stilfuldt kan favne bredt, er det svært ikke at blive suget ind i Skyggens forunderlige og mangefacetterede univers."

De fleste vil dog sikkert kende DJ Shadow for sit debutalbum "Endtroducing..." fra 1996. En særdeles stemnningsfuld plade der blandt andet er på det amerikanske magasin Times' liste over alle-tiders 100 bedste albums. Debutalbummet bestod primært af beats fra en 12-bit trommemaskine, samt samples fra DJ Shadows pladesamling, der efter sigende skal indeholde over 60.000 lp'er. "Endtroducing..." kom desuden i Guiness Rekordbog i 2001, som det første komplet samplede album.

Hvorvidt den amerikanske DJ fortsætter de positive takter, kan du høre, hvis går ind og downloader de to numre "Def Surrounds Us" og "I've Been Trying" gratis via DJ Shadows Bandcamp-profil. Det er dog kun i dag, det er muligt at hente nummeret gratis, herefter vil numrene kunne købes online via iTunes.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA