x

Nordisk dj-fest på Nordatlantens Brygge

Nordisk dj-fest på Nordatlantens Brygge

Savner du det elektroniske kick som clubbing-eventet Raw generede?

På lørdag løber dj-festen Horizon II af stablen på Nordatlantens Brygge på Christianshavn i København. Her forsyner 19 djs fordelt på fire små scener fra første til femte sal i huset, samt en enkelt scene udenfor, publikum med en bred varieté af alt fra dubstep og reggae over deep house og techno til minimal og ligefrem bidder af indie og rockmusik. Filosofien er, at folk skal kunne shoppe rundt imellem musikinspirationerne til en fest, der fylder huset ud.

- Sidste år lavede vi én fejl. Vi havde tre store scener, og der var slet ikke mennesker nok til at fylde de store scener. Så i år har vi kun lavet én stor scene, mens resten er små, fortæller Mike A.C. Johannesen, der er festarrangør samt dj, og selv spiller denne aften under navnet Afrokid.

Nationaliteterne er primært danske, færøske og islandske djs, men dertil anbefaler Mike A.C. Johannesen også den allerede temmelig anerkendte dj Djedjotronic fra Frankrig, samt Paul Chambers fra Belgien. Sidstnævnte, der disker op med et acid techno og electro-sæt.

En uendelig spejleffekt
Særligt en af scenerne påkalder sig opmærksomhed for en unik oplevelse. Den udendørs scene, døbt "Kosmisk Rum", er skabt af spejle af kunstneren Trondur Patursson. Festen her er et one hour rave og varer dermed kun en time, hvor de to djs Emil Lange og Youss spiller op til fest. Til gengæld tegner det til at blive en særlig en af slagsen.

- Der er kun plads til omtrent 25 mennesker derinde ad gangen, og vi har en vagt, der sikrer, at ingen har sko og drikkevarer med ind, mens man danser i spejlsalen, siger Mike A.C. Johannesen.

Udefra ligner væggene glasmalerier, men gulv og loft er lavet af spejle, der indefra angiveligt giver en usædvanlig dybde, som fjerner følelsen af jordforbindelse, fordi rummet spejler gulvet og en selv i én lang uendelighed. På kunstnerens hjemmeside skriver han sågar: "At gå omkring i installationen føles uvilkårligt som noget højst naturstridigt, nærmest som at gå på vand!" Læs mere her.

Ingen elevatorfest i år
Sidste år blev det første Horizon-arrangement afholdt. Dengang blev elevatoren blandt andet omdannet til en scene i sig selv, hvilket krævede at folk, der skulle på nye etager, måtte bruge trapperne. Det er der dog lavet om på i år.

- Vi har valgt at holde elevatoren i brug denne gang. Der er ikke noget rygerum, så på den måde slipper folk for at skulle gå langt frem og tilbage for at ryge. Det betyder så også, at man kan se to scener på vej op fra stuen til femte sal i glas-elevatoren. Jeg glæder mig til at se, hvordan det fungerer, siger Mike A.C. Johannesen.

Han selv lægger "stille og roligt for med noget disco og måske noget house" på mainstage på femte sal, med det vigtigste formål, at "folk danser og hygger sig." Det lyder som en fornuftig start, inden spejlsalen måske fjerner jordforbindelsen.

Horizon II, Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, København K, kl. 23-05 lørdag den 18. september. Der er kun 300 billetter til salg, som også kan erhverves i forkøb. Pris: 80kr.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA