x

Neil Young gendanner Buffalo Springfield

Neil Young gendanner Buffalo Springfield

Siden 1986 har Neil Young stået bag Bridge School Benefit-koncerterne i Mountain View, Californien, hvor en lang række prominente musikere hvert år mødes for at give koncerter til fordel for skolen. Der er tradition for, at der altid er noget særligt på programmet i løbet af de to dage, og med den netop annoncerede gendannelse af Buffalo Springfield gør det sig også gældende for dette års udgave.

I 1966 fandt Neil Young og Stephen Stills sammen i bandet Buffalo Springfield sammen med guitaristen Richie Furay, bassisten Bruce Palmer og trommeslageren Dewey Martin. I løbet af to aktive år nåede gruppen at udsende tre plader, inden de gik i opløsning, og Stephen Stills dannede herefter Crosby, Stills & Nash sammen med David Crosby fra The Byrds og Graham Nash fra The Hollies. Neil Young gik i gang med solokarrieren, inden han året efter koblede han sig på sin gamle kollega og blev en del af Crosby, Stills, Nash & Young.

Buffalo Springfield har ikke spillet sammen siden 1968, ikke engang i 1997, da gruppen kom med i Rock & Roll Hall Of Fame. Da både Palmer og Martin begge er døde er der dog heller ikke længere mulighed for at lave en rigtig gendannelse. Men til oktober giver Young, Stills og Furay sammen med Rick Rosas og Joe Vitale koncert som Buffalo Springfield til Bridge School Benefit-koncerterne.

I år kan man over de to dage desuden blandt andet opleve Elvis Costello, Merle Haggard & Kris Kristofferson, Modest Mouse, Grizzly Bear samt T-Bone Burnett's Speaking Clock Revue med Elton John, Leon Russell, Elvis Costello, Ralph Stanley, Neko Case, & Jeff Bridges. Derudover har Pearl Jam annonceret, at de vil spille deres sidste koncert i lang tid til arrangementet.

Årets Bridge School Benefit-koncerter afvikles i dagene 23.-24. oktober.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA