Peter Peter fortæller, hvad han har gang i

Peter Peter fortæller, hvad han har gang i

I sidste måned fyldte den tidligere Sort Sol- og Bleeder-guitarist Peter Peter 50 år. I den forbindelse holdt han lav profil, men det er nu lykkedes GAFFA at få Peter Peter i tale til et eksklusivt interview om, hvad han har gang i for tiden, og det er faktisk ikke småting. Peter Peter fortæller:

- Jeg har arbejdet i 5 år på et nyt værk. Det er fordi jeg altid skal genopfinde den dybe tallerken, og det tager mig lang tid at udtrykke mig i tekst. Jeg har lige udgivet en 10" vinyl single med Johnny Connie Thomas, som vi har givet gratis ud i flere pladebutikker - Sort Kaffe og Vinyl ved Istedgade/Soundstation har den og den skal nok nå ud til alle der vil have den. Det er en single med numre af Roky Erickson og Eden Ahbez. Den er indspillet for 3 år siden, men det har taget lang tid fordi vi skulle have tilladelse af Roky til at lave en dansk version af hans nummer "I Have Always Been Here Before".

- I mit og Peter Kyeds studie, Dukkehuset, har vi haft travlt med en række projekter. Vi lavede trailermusikken til computerspillet "Kane and Lynch", som blev downloadet af over en million mennesker. Vi har snart færddiggjort 100 timers musik til computerspillet "Hitman 5". Vores musik til filmen "Valhalla Rising" har været et stort hit for os, og et fransk pladeselskab er ved at udgive scoret på vinyl i Frankrig og England. Jeg brugte min SP-opsparing på at indspille en single med gruppen ICEAGE som er udkommet på Escho og er udkommet i andet oplag. Det er den bedste danske gruppe, jeg har hørt siden ... Sods, og deres nye album er fantastisk. Der er stadig håb for Danmark, hvis der er nogen der gider lytte (og skrive). Jeg skrev alene musikken til teaterforestillingen "Blekingegadebanden" og filmen "Affæren i Prag". Jeg har for nyligt udgivet en splitsingle med bandet Silent Section. Kyed og jeg har lavet musik til en række danske og svenske film. Og så har der jo været indspilningen og turne med scoret til stumfilmen Potemkin.

- Den 23. september spiller jeg med Kira Skov i Den Grå Hal til Heinrich-prisen (der går til folk, der på deres helt egen måde manifesterer sig, går mod strømmen, tør forfølge drømmen eller kæmper for en sag), og senere på året spiller vi på Wundergrund i København sammen med koret "Glas". Den 24. september og 10. oktober spiller jeg med Zlatko Burics gruppe T.I.G (hvis album jeg producerede) på Elværket i Helsingør.

- Jeg er i gang med at indspille en single med Fritz Fatal som skal udkomme på Red Tape. Og en meget hemmelig single er på vej fra mit glamband Strawberry Tiger.

I GAFFAs oktobernummer, som er på gaden torsdag den 30. september, kan du læse et andet interview med Peter Peter, hvor han fortæller om sit syn på de rygter om en gendannelse af Sort Sol, der for nylig svirrede i blandt andet Ekstra Bladet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA