x

40 år uden Jimi

40 år uden Jimi

40 år er der gået siden den ulyksalige morgen, hvor den tidligere tyske skøjteprinsesse Monika Dannemann fandt guitarguden Jimi Hendrix død i sengen ved siden af sig. Den dag blev vi frataget et geni, og rockmusikken er aldrig kommet sig over tabet.

Ligesom der er grund til at ærgre sig, for han var midt i et kvantespring musikalsk, og det lå i kortene at han blandt andet skulle have spillet med Miles Davis og en række andre store. Ligesom det store album, som først kom i brudstykker, men endelig blev samlet i 1997, og havde titlen First Rays Of The New Rising Sun, til fulde viste, at den kreative åre var usvækket.

Vi fik tidligere i år en ret spændende udgivelse af delvist nyt materiale med titlen Valleys Of Neptune, og den 15. november blændes der op for en større udgivelse i form af et bokssæt med titlen WestCoast Seattle Boy - The Jimi Hendrix Anthology, og som består af fire cd'er og en dvd.

I boksen får vi mulighed for at følge Jimi Hendrix fra han spillede som musiker i R&B-bands som The Isley Brothers og frem til de tre-fire år på toppen af verden, og den består af 45 uudgivede live- og studieindspilninger, som inkluderer demoer og alternative versioner af sange fra debutmesterværket Are You Experienced. Blandt de mange perler er en version af The Bands Tears Of Rage, ligesom vi får materiale fra de berømte koncerter i New Yorks Fillmore East, som blev til liveskiven Band Of Gypsys. Dvd'en er i øvrigt en helt ny dokumentarfilm på spillefilmslængde med titlen Jimi Hendrix Voodoo Child.

Herfra begræder vi tabet af Jimi Hendrix, men vil da opfordre til, at man melder sig ind i Klub GAFFA, hvor vi i denne måned over 8 sider går i dybden og hylder den fænomenale guitarist, samt revurderer en række af de mest væsentlige album.

Jimi Hendrix – Æret være hans minde!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA