x

Sun Ship byder på to jazz-arrangementer

Sun Ship byder på to jazz-arrangementer

På onsdag den 22. september stiller Århus' nye spillested Atlas op med både en hypet solistnordmand, en gruppe af unge danske jazztalenter og en stjernebesat transeuropæisk trio. Ligesom et af de større danske jazzkorifæer i nyere tid, Pierre Dørges New Jungle Orchestra vil blive hyldet torsdag den 23. september. Stian Westerhus, Nicolai Munch-Hansen og OffOnOff starter ud med koncerten på onsdag.

Stian Westerhus (billedet) er en produktiv ung nordmand, som blandt andet har modtaget en BBC Jazz Award i 2008 for årets mest nyskabende jazz med et af guitar-virtuosens mange konstellationer Fraud. Publikum kan efter sigende forvente et unikt og originalt udtryk fra en yderst excentrisk guitarist, der nærmest ikke kan komme til for effektpedaler.

Bassiten Nicolai Munch-Hansen vil blive bakket op af de yngere jazz-talenter Ned Ferm (Sax), Jakob Høyer (Trommer), Mads Hyhne (Trombone) og Jakob Bro (Guitar). Nicolai Munch-Hansen har indspillet med en lang række prominente danske kunstnere, blandt andet Kira Skov og Tim Christensen, og bassisten har efter sigende en forkærlighed for det melodiske, der både skal hylde og udfordre jazz-traditionen. Nicolai Munch-Hansen er aktuel med albummet "Chronicles", der udkom tidligere på måneden.

OffOnOff er en transeuropæisk trio der spiller en blanding af free-jazz og rock. Besætningen i bandet er hollandske Terry Ex på guitar, italienske Massimo Pupillo på bas og norske Paal Nielsen Love på trommer. Terry Ex er blandt andet bagmanden bag rock-orkesteret The Ex, ligesom de to resterende medlemmer også har CV'et i orden.

Torsdag aften står den i New Jungle Orchestras tegn. Pierre Dørge er bagmanden bag orkesteret, der startede for 30 år siden i 1980, og som stadigvæk begår sig på den danske jazz-scene. De er ligeledes respekteret i udlandet for deres etno-jazz, som de har repræsenteret i det meste af verden til omkring 2000 koncerter i mere end 50 lande. Deres musikalske referenceramme er på grænsen mellem det humoristiske og det dybt alvorlige. 30-års jubilæet er i øvrigt blevet fejret med jubilæumsudgivelsen "Pierre Dørge Presents New Jungle Orchestra", der udkom i august måned.

Konerten med Stian Westerhus + Nicolai Munch-Hansen + OffOnOff er den 22. september, og koncerten med New Jungle Orchestra er den 23. september. Begge koncerter er på Atlas i Århus, og billetter kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA