x

ABBA vil ikke hylde Pia K

ABBA vil ikke hylde Pia K

Da Dansk Folkeparti i weekenden afholdt deres årlige landsmøde, valgte partiets ungdomsafdeling at hylde partiformand Pia Kjærsgaard med en fordanskning af ABBA-klassikeren "Mamma Mia". Men det er ikke noget den svenske gruppe er begejstret for.

Det er websiden Modkraft.dk, der har taget kontakt til Björn Ulvaeus' manager Görel Hanser for at høre, om sangskriverne Ulvaeus og Benny Andersson har givet tilladelse til brugen af sangen, og dermed har givet deres støtte til det danske parti.

Men i en mail til Modkraft svarer Hanser: "Dette er ikke noget, vi kender til. Og det er ikke noget, vi stiller op for. Vi kommer naturligvis til at kigge nærmere på dette".

Efterfølgende har Olle Rönnbäck, Head of Film & TV hos Universal Music Publishing, undersøgt sagen, og resultatet er blevet en protest til Dansk Folkeparti. Björn Ulvaeus har desuden gennem Universal Music sendt et svar til websiden, hvor han skriver:

"ABBA tillader aldrig, at deres musik anvendes i politisk sammenhæng. Dette har vi også fremført for Dansk Folkeparti."

Bruger man musik i reklamer eller politiske kampagner, skal man først have indhentet tilladelse fra rettighedshaverne. Dette har tidligere ført til en lang række protester i USA, hvor kunstnere som Jackson Browne, Foo Fighters og Bon Jovi har protesteret over, at republikanske kandidater har brugt deres musik i amerikanske valgkampagner.

I dette tilfældet skyldes balladen Dansk Folkepartis ungdomsforbundet, der hyldede Pia Kjærsgaard til tonerne af nummeret "Mamma Mia", hvor teksten ifølge Avisen.dk lød:

Mamma Pia - du er på tv. 
DF - bliver promoveret.
Mamma Pia - du har tjek på det. 
DF - syns du har håndteret.
Alle de svære sager - som en mirakelmager

Mamma Pia - bare 15 år.
DF - vokser, vi fornemmer.
Mamma Pia, næste valg så får.
DF - endnu flere stemmer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA