x

Danske pladeselskaber modtager gazelle-pris

Danske pladeselskaber modtager gazelle-pris

Dagbladet Børsen har i dag kåret de to danske musikselskaber Lifted House og disco:wax til Gazelle-virksomheder. De to pladeselskaber står tilsammen bag artister som Ida Corr, Camille Jones, Morten Breum og Kato. Begge selskaber har internationale karrierer og danske landeplager på samvittigheden. Og de har altså formået at skabe vækst i en sådan grad, at de i dag udnævnes til Gazeller af Børsen.

Jan Meedom fra Lifted House forklarer firmaets succes i en pressemeddelelse:

"Vi har et tæt samarbejde med vores artister. Og samtidig har vi efterhånden skabt et stort internationalt netværk af samarbejdspartnere. Og det er netop vores fokus på at kombinere udviklingen af dansk talent med eksport, der gør, at Lifted House er en sund virksomhed i vækst."

disco:wax fremhæver ligeledes deres specialiseringen indenfor klubmusik som et afgørende argument for selskabets vækst:

"disco:wax er hjerteblod og business på en og samme tid. Vi elsker klubscenen, og den passion har vi dyrket professionelt gennem mere end ti år nu. Vi er nået til et punkt, hvor vores indsigt i klubscenen og vores fokus på digitale muligheder har gjort os til det førende selskab i Skandinavien".

Sådan siger Keld Lybecker, der sammen med sin partner Morten Vilhem har bygget disco:wax op fra bunden. De to firmaer bliver ligeledes bakket op på brancheniveau:

"Musikselskaberne spiller en vigtig rolle i både kulturlivet og oplevelsesøkonomien. Derfor er det også en fornøjelse at være vidne til, at disco:wax og Lifted Houses visioner og benhårde arbejde for dansk musik hædres", udtaler Henrik Daldorph, der er formand for musikselskabernes fællesorganisation IFPI.

Lifted House blev stiftet i 1992, og de har seneste haft en stor succes med Ida Corrs "Let Me Think About It", som nærmer sig en million solgte singler. Ligesom de står bag Camille Jones' (billedet) "The Creeps", som har solgt mere end 400.000 solgte singler

disco:wax blev også stiftet i 1992, og selskabet har alene i 2010 udgivet mere end 200 singler, ligesom de har modtaget guld- og platinplader for blandt andet Katos "Turn The Lights Off", Kato feat. U$O & Johnsons "Hey Shorty" og Morten Hampenberg & Alexander Browns "Skub til taget" med flere.

En gazellevirksomhed er defineret af Børsen som en virksomhed, der i løbet af de seneste fire regnskabsår har haft en positiv vækst i omsætningen eller bruttoresultatet, og som samlet set har firedoblet omsætningen eller bruttoresultatet i perioden.

Lifted House og disco:wax modtager kåringerne som Gazelle-virksomheder ved et arrangement på Det Ny Teater i København i dag klokken 15:00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA