x

Sabaton giver koncert i Amager Bio

Sabaton giver koncert i Amager Bio

Sabaton er et Grammy-nomineret power-metal band fra Falun, Sverige. Musikalsk sammenlignes Sabaton med bands som Dragon Force, Halloween og Hammerfall, og tekstuniverset er fokuseret på historiske krige - særligt anden verdenskrig spiller en stor rolle. Det betyder at bandet har skrevet sange om Nazi-Tyskland, Holocaust, modstandsbevægelser i det besatte Polen og Norge, samt Vinterkrigen i Finland.

Amager Bios egen metalekspert, Mikkel Wad Larsen, udtaler således om bandet:

"Sabaton er inspireret af en tudsegammel kineser, Sun Tzu, der har skrevet bogen 'The Art Of War'. Det er en 2000 år gammel og meget indflydelsesrig bog om militær strategi. I mange kredse opfattet som et klassisk eksempel på taoistisk tankegang"

Sabaton har spillet på utallige af de anerkendte festivaler såsom: ProgPowerUSA X og Bloodstock i England. I øjeblikket turnerer bandet intensivt i hele Europa.

Mikkel Wad Larsen fortæller ydermere om bandet:

"Sabaton laver meget genkendelige omkvæd og spiller fængende effektive riffs. Plus de har et flot og pompøst liveshow, som altid er et tilløbsstykke. Genren er en slags "Battle metal", og det er noget, der forener store publikummer i fællessang og headbanging"

I maj udgav bandet deres nyeste album, "Coat of Arms" som efterfølgende indledte deres nu igangværende verdensturné.

Special guest er skotske Alestorm som karakteriserer sig selv som "True Scottish Pirate Metal". Alestorm har udgivet albummene "Captain Morgan's Revenge" og "Black Sails at Midnight".

Billetter købt til Sabaton, giver også gratis adgang til aftenens koncert på Beta med engelske Trigger The Bloodshed.

Arrangementet afholdes:

25. september, Amager Bio, København, kl. 21.00

Billetter til arrangementet koster 200 kr. og kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA