x

GAFFA Photo Award efterlyser kvindelige fotografer

GAFFA Photo Award efterlyser kvindelige fotografer

GAFFA Photo Award afvikles i år for anden gang, og sidste frist for indsending af materiale er 1. oktober. Sidste år modtog vi mere end 3000 billeder, men da langt de fleste af dem kom fra mandlige fotografer, kommer der nu en opfordring til at kvindelige fotografer i højere grad skal deltage i år.

I den anledning vil fotografen Linda Henriksen, som blandt andet var Årets Pressefotograf i 2007, medvirke i Go' Morgen Danmark fredag 23. september for at fortælle om GAFFA Photo Award og om, hvordan det er at være kvindelig fotograf i en mandsdomineret verden. Her vil studieværterne i løbet af udsendelsen forsøge at få kvinder til at sende deres billeder ind, og i slutningen af udsendelsen kåres det bedste billede.

GAFFA Photo Award '10 er Danmarks største musikfotokonkurrence. Konkurrencen består af fem kategorier – Live, Portræt, Feature, Publikum og Mobil, og i år er det et dommerpanel bestående af Søren Lorenzen (billedchef på Berlingske Medier og tidligere vinder af Årets Pressefoto), Ingrid F. Jonge (direktør på Museet for Fotokunst på Brandts og kunsthistoriker fra Københavns Universitet med speciale i fotografi), Morten Rygaard (internationalt anerkendt musikfotograf og ambassadør for Nikon), Peter Ramsdal (chefredaktør på GAFFA) og Knud Odde (billedkunstner og tidligere bassist i Sods og Sort Sol), der skal finde de bedste billeder mellem de mange tusinde bidrag.

Så sidder man inde med et eller flere billeder, man har lyst til at indsende til GAFFA Photo Award, kan man indsende sit bidrag direkte via GAFFA.dk/photo10 fra nu og til og med fredag den 1. oktober. På denne side kan der også læses mere om regler for deltagelse. Et af vinderbillederne fra sidste år blev taget af Johan Peter Jønsson og kan ses ovenfor, og har man lyst til at se resten, kan man se alle vinderbillederne på gaffa.dk/photo09.

Der er optakt til indslaget med Linda Henriksen på TV2 fredag klokken 6:47, og selve interviewet i Go' Morgen Danmark kan ses klokken 8:20.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA