x

ABBA i sagsanlæg mod Dansk Folkeparti

ABBA i sagsanlæg mod Dansk Folkeparti

I onsdags kom det frem, at Dansk Folkeparti havde brugt ABBAs sang "Mamma Mia" uden at have fået tilladelse fra bandet til at ændre teksten. Den havde været brugt som grundlag til en hyldestsang tilegnet Dansk Folkepartis partileder Pia Kjærsgaard.

Nu forlyder det så i avisen The Daily Telegraph, at de to komponister til sangen, Björn Ulvaeus og Benny Andersson, vil lægge sag an mod partiet. De unge medlemmer af partiet, der omskrev sangen, havde nemlig ikke spurgt komponisterne om lov til formålet.

"For det første kan du ikke bare skrive sange om, som du vil, og for det andet ønsker vi, at de forstår, at vi absolut ingen interesse har i at støtte deres parti. ABBA tillader ikke, at vores musik bruges i politiske sammenhænge. Det har vi også påpeget over for Dansk Folkeparti", siger Benny Andersson ifølge Daily Telegraph.

Det var oprindelig websiden Modkraft.dk, der tog kontakt til Björn Ulvaeus' manager Görel Hanser for at høre, om sangskriverne Björn Ulvaeus og Benny Andersson havde givet tilladelse til brugen af sangen, og dermed havde givet deres støtte til det danske parti. Görel Hanser svarede tilbage:

"Dette er ikke noget, vi kender til. Og det er ikke noget, vi stiller op for. Vi kommer naturligvis til at kigge nærmere på dette".

De to komponister har derfor via deres pladeselskab Universal Records indledt et sagsanlæg. Der hersker dog en vis usikkerhed, om den er rettet mod moderpartiet eller dennes ungdsomsorganisation.

Til DR.dk siger Bente Kronborg fra DFU i dag:

"Vi svarede på ABBAs henvendelse og forklarede, at vi havde brugt sangen i et lukket forum, hvor man skulle have invitation for at komme ind. Siden har vi ikke hørt fra dem".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA