x

The Thing besøger Danmark

The Thing besøger Danmark

Den norsk-svenske trio The Thing spiller freejazz med et kraftfuldt udtryk. Bandet består af den norske bassist Ingebrigt Håker Flaten, ditto trommeslager Paal Nilssen-Love og den svenske saxofonist Mats Gustafsson. De to sidstnævnte er desuden en del af projektet Original Silences to udgivelser med Thurston Moore (Sonic Youth) og Massimo Pupillo (Zu).

The Thing spiller egne kompositioner, men er yderligere kendt for at have lavet freejazz-fortolkninger af kendte rocknumre med Bowie, Led Zeppelin, The Sonics, White Stripes med flere.

Til koncerterne har The Thing inviteret den japanske improvisator og multiinstrumentalist Otomo Yoshihide (billedet), dog mest guitar, turntables og andre samples, hvis New Jazz Orchestra Mats Gustafsson har været en del af.

The Thing blev dannet i 2000 og har siden udgivet otte plader, heraf to liveudgivelser fra koncerter i Oslo i 2004. Seneste udgivelse er "Bag It!", som er produceret af Steve Albini fra Big Black og Shellac, som har produceret navne som Godspeed You Black Emperor, Nirvana, Pixies, Low og mange flere gennem sin 25-årige producerkarriere.

The Thing feat. Otomo Yoshihide spiller på Atlas i Århus på lørdag den 2. oktober med Selvhenter som opvarmning, men for københavnerne er der desuden mulighed for at fange ensemblet på delvis hjemmebane i Malmø på fredag den 1. oktober.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA