x

Simon Lynge på turné med Morcheeba

Simon Lynge på turné med Morcheeba

Når det britiske orkester Morcheeba i oktober drager på en længere turné rundt i Europa, bliver det med grønlandske Simon Lynge som support.

Simon Lynge var senest på besøg i Danmark til Århus Festuge, hvor han spillede et solidt sæt til et af de to 2013-arrangementer, som er arrangementer med kunstnere, der forventes at blive store i 2013. Han er ligeledes aktuel med sit første egentlig solo-album "The Future", som udkom i august måned på Lo Max. Albummet blev anmeldt af GAFFAs Michael Jose Gonzalez, som gav følgende mening til kende:

"Grønlandsk-danske Simon Lynge har smidt en samling ganske glimrende sange på gaden i form af albummet med den Leonard Cohen-associerende titel "The Future". Pladen byder på et fint melodiøst og poppet singer-songwriter-udtryk. Det er uhyre velpoleret, men undgår på trods heraf heldigvis at kamme over og blive alt for glat. Der er enkelte svipsere, som den lige rigeligt lallede "Full Speed", og "The Future" bryder ikke nogle rammer hverken lyrisk eller musikalsk, ligesom Lynge uden tvivl er bedst i sine mere afdæmpede stunder, hvor han til gengæld også står ganske stærkt."

Morcheeba er ligeledes aktuel med albummet "Blood Like Lemonade", der blot modtog en stjerne af GAFFAs anmelder Jesper Buhl, der proklamerede at "triphoppen er flyttet i parcelhus".

Om Morcheeba kan løfte opgaven live, og om Simon Lynge kan følger op på de gode takter på "The Future, kan man se på de to kunstneres i alt ni koncerter sammen.

Datoerne ser ud som følger:

14. oktober – Theaterfabrik, München, Tyskland
15. oktober – Gasometer, Wien, Østrig
16. oktober – Sasazu Club, Prag, Tjekkiet
18. oktober – Huxleys, Berlin, Tyskland
19. oktober – Docks, Hamburg, Tyskland
20. oktober – Alte Feuerwache, Mannheim, Tyskland
21. oktober – Cirque Royale, Bruxelles, Belgien
26. oktober – Xtra, Zurich, Schweiz
28. oktober – Fribourg, Schweiz


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA