x

Björn Ulvaeus gæster Mamma Mia!-premiere

Björn Ulvaeus gæster Mamma Mia!-premiere

Det er ikke mange dage siden, at ABBAs Björn Ulvaeus (nr. 2 fra venstre) var ude med krabasken i retning af Danmark i anledning af Dansk Folkepartis Ungdoms omskrivning af ABBA-klassikeren "Mamma Mia!" til "Mamma Pia" til partiets årsmøde.

Björn Ulvaeus er dog ikke sur på Danmark som sådan, for han har i hvert fald meldt sin ankomst til premieren af den danske opsætning af musicalen "Mamma Mia!", som har de gamle ABBA-sange som omdrejningspunkt. Forestilligen har premiere i Tivolis Koncertsal 15. oktober.

En lang række kendte danskere har også meldt deres ankomst til premieren, og mon ikke der også dukker et medlem af Dansk Folkeparti eller to op, og så kan de og Björn Ulvaeus jo få talt tingene igennem.
 
Samtidig kan produktionsselskabet PER SE, der står bag opsætningen i København, glæde sig over, at billetsalget i denne uge har passeret intet mindre end 75.000 billetter i forsalg. Dermed har "Mamma Mia!" præsteret ét af de allerstørste forsalg til en teaterforestilling i Danmark nogensinde.

Det 32 personer store ensemble er ifølge arrangørerne ved at være klar til at præsentere "Mamma Mia!" på dansk for første gang. Endnu har ingen uden for produktionen hørt Anne Linnets danske oversættelser af hits som "Money Money", "Mamma Mia", "Dancing Queen" og "The Winner Takes it All", og spændingen omkring projektet er derfor stor..

På scenen står Nicoline Siff Møller, Pernille Schrøder, Nastja Arcel, Kristine Yde Eriksen, Christian Lund, Morten Lützhøft, Lars Oluf Larsen, Peter Oliver Hansen, Silas Holst, Morten Kjeldgaard, Astrid Højgaard, Nadia Barbara Abrahamsen, Pernille Pettersen Carmohn, Kim Nielsen, Frederikke Vedel, Stine Henriksen, Henrik Lund, Steffen Hulehøj Frederiksen, Sara Gadborg, Thomas Gaarde, Claudia Sofie Dolsø og Anne Sjøbakken Fleiner.
 
Det kreative team fra London er i Danmark for at lave den første originalproduktion af "Mamma Mia!" på dansk. Med musik af Benny Andersson og Björn Ulvaeus er musicalen skrevet af Catherine Johnson og instrueret af Phyllida Lloyd. Koreografien er skabt af Anthony Van Laast, scenografi af Mark Thompson, lysdesign af Howard Harrison, lyddesign af Andrew Bruce og Bobby Aitken samt musikalsk supervision, musikmateriale og musikarrangementer af Martin Koch. Bengt Bauler er creative producer på den danske produktion i samarbejde med Susanne Breuning som resident director.
 
"Mamma Mia!" handler om familie og venskab på en græsk ø. På sin bryllupsdag sætter en ung pige sig for at opklare, hvem der er hendes far, og det bringer tre mænd fra moderens fortid tilbage til den ø, de sidst besøgte for tyve år siden. Forestillingen har tidligere spillet i Danmark med engelske tekster, og den er gået verden rundt og har også dannet grundlag for filmen af samme navn, der blev et stort hit i 2008 med blandt andre Meryl Streep, Pierce Brosnan og Colin Firth i hovedrollerne.

Forestillingen spiller til og med 31. december. Læs mere på www.mammamiathemusical.dkNyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA